Fotó: ShutterStock.com, illusztráció
Hirdetés

A Le Parisien című újság úgy értesült, hogy a migránsokon a szükségszállásokon koronavírus-tesztet végeznek majd el óvatosságból.

A helyi prefektúra szerint az 1250 emberből több mint ezer egyedülálló férfi, a többiek együtt lévő családok tagjai.

Számos illegális migránstábor jött már létre a 2015-ös európai migránsválság óta Párizs környékén, főleg azóta, hogy 2016-ban a francia hatóságok a La Manche partján lévő Calais-ban felszámoltak egy nagy tábort. Ezekben a táborokban laknak olyan migránsok, akiket más európai országokban nem fogadtak be, olyanok, akik menedékjogot kértek Franciaországban, de kérelmüket még nem fogadták el, és olyanok is, akik már megkapták a menekültstátust, de nem találtak szállást.

Hírügynökségek idéztek a szerdai aubervilliers-i kiürítéskor jogvédőket, akik elmondták, hogy a francia hatóságok következetlenül járnak el ezekkel a migránsokkal, menekültekkel kapcsolatban, mert időnként felszámolják illegális táboraikat, elhelyezik őket szükségszállásokon, majd három hónap múlva a szükségszállásokról kiteszik őket az utcára, aminek az a következménye, hogy újra kialakulnak ilyen táborok. Vannak olyan migránsok is, akik nem várják meg a három hónapot, hanem szinte azonnal az utcán, a szabadban keresnek olyan helyet maguknak, ahol meghúzhatják magukat.

Korábban írtuk