„Minden egyes nappal egyre erősödik a halálbüntetés elutasítása világszerte, ez pedig reményre ad okot az egyház számára” – mondta az egyházfő, aki a videóban egyúttal beszámolt szeptemberi imaszándékairól is.

Hirdetés

Szerdai általános audienciáján a pápa a teremtett világ gondozásának szeptember elsejei – csütörtöki – világnapjára készülve hangoztatta, hogy „az egész világon meg kell hallanunk a Föld kiáltását és fel kell hagynunk a bolygó elpusztításával”, amely kiváltképp az emberiség okozta klímaválság közepette lenne égetően fontos.

A teremtésvédelem imavilágnapjával kezdetét veszi az egyházak kezdeményezte teremtésvédelmi hónap, mely október 4-éig, Assisi Szent Ferenc emléknapjáig tart – emlékeztetett Ferenc pápa.

„Szóljon ez az időszak idén arról, hogy meghalljuk a teremtés hangját” – mondta az egyházfő. Hozzátette: a fogyasztói túlkapások okozta kínjaink közepette „az Anyaföld zokog, és azért könyörög, hogy ne bántsuk tovább, hagyjunk fel a rombolásával”.

Ferenc pápa emellett reményét fejezte ki, hogy a második világháború kitörésének csütörtöki, 83. évfordulója a béke megőrzésére ösztönzi majd az embereket. Imádkozott továbbá azért, hogy a közép-olaszországi Amatrice és Arquata falvakban, melyeket hat évvel ezelőtt 6-os erősségű földrengés tett a földdel egyenlővé, újrainduljon az élet.

Korábban írtuk