Robert Fico kormányfő a Szombati párbeszédek című rádióműsorban azt mondta: „Ha arról beszélünk, ki szedte meg magát a politikában, úgy vélem, hogy Mikulás Dzurinda, Ivan Miklos és Ján Slota biztosan. Így gondolom, de adjanak erről bizonyítékot. Nekem ilyen bizonyítékaim nincsenek.”

Jana Benková, az SNS szóvivője hétfőn csupán azt ismételgette, Slotának teljesen rendben van a vagyoni helyzete, ezt senki sem kérdőjelezheti meg. Arra a kérdésre, hogy Slota miként fog reagálni koalíciós partnere szavaira, nem válaszolt.

Samuel Abrahám politológus szerint Slota most nem akar konfliktusba keveredni, célja, hogy minél tovább hatalmon maradhasson. „Slotának egyértelmű üzleti terve van. Minél több pénzt összeszedni, emellett itt-ott szidni a magyarokat. Ezért hatalmon kell maradnia az utolsó euróig és nem kockáztatni a kormány szétesését” – magyarázta Slota hallgatását Abrahám a Pravdának.

Meglátása szerint Fico nagyon dühös Slotára, mivel politikailag rengeteg kárt okoz neki. Úgy véli, a Smer–SD doktrínája szerint is szabad lopni, de nem olyan szembetűnő módon, mint ahogy azt az SNS elnöke teszi. Hozzátette, Fico szándékosan támadt rá Slotára. „Ez egy jelzés a választók felé, hogy az SNS a rossz, nem ő. Ez egyúttal együttműködésük végének kezdetét is jelenti” – vélekedett a politológus.

Ján Slota már egy jó ideje nem tud elszámolni vagyonával, szembetűnő, hogy sokkal több értékes vagyontárgyat használ, mint amennyit hivatalosan bevall.

(bumm.sk)