Hirdetés

A legutóbbi erőszakos incidensre a hétvégén került sor Marina di Carrara városában, Észak-Olaszországban, ahol egy körülbelül 40-50 fős szélsőbaloldali anarchista csoport megtámadta a Matteo Salvini vezette Liga tagjait, akik éppen egy választási kampánystandot állítottak fel.

A Liga aktivistáit – négy nőt és három férfit – az anarchisták bántalmazták, szétverték a standjukat és tönkretették a kampányanyagokat. Nicola Pieruccinit, a Liga Massa Carrara-i megbízottját megfigyelésre kórházba szállították, de állítólag senki sem sérült meg súlyosan a támadás következtében – írja a La Nazione.

Matteo Salvini az erőszakos támadásról felvételeket tett közzé a Twitteren, ahol azt írta: „Ami tegnap este történt Marina di Carrarában, az nagyon súlyos… Szeretném, ha mindenki, még a baloldalról is, elhatárolódna és szolidaritását fejezné ki a Liga támogatóival, akiket félszáz bűnöző támadott és vert meg”.

Néhány héttel korábban Reggio Calabriában rálőttek Francesco Cannizzaro, a Silvio Berlusconi vezette Forza Italia képviselőjének irodájára, miközben a politikus egy megbeszélésen vett részt odabenn.

Roberto Occhiuto, Calabria régió elnöke felajánlotta támogatását Cannizzarónak: „Szolidaritásomat fejezem ki barátommal, a Forza Italia tagjával, Francesco Cannizzaróval és munkatársaival a ma este Reggio Calabriában történt, méltatlan megfélemlítés miatt”.

(forrás)

Korábban írtuk