Egyre feszültebbek az illegális sátortáborban élő migránsok Bosznia-Hercegovina északnyugati részén, az Európai Unió határán ugyanis nem tudnak illegálisan átjutni, de az is zavarja őket, hogy most a lengyel–fehérorosz határon feltorlódott bevándorlókra figyel a világ, így rájuk nem fordul elég figyelem. A napokban ezért úgy döntöttek, üzennek az Európai Uniónak – olvasható a portálon.

Hirdetés

„Rossz helyzetben vagyunk, hideg van, nekünk is szükségünk van segítségre, mert ez az emberi jogokhoz tartozik” – nyilatkozta egy iráni migráns. A bevándorlók gyakran nem maguktól döntenek a hasonló akciókról, folyamatosan érkeznek ugyanis hozzájuk a külföldi civil szervezetek. Az egyik olaszországi NGO munkatársa nemrég járt a velika kladusai táborban, ahol arról beszélt, a migránsokat be kell engedni az Európai Unióba.

„Úgy gondoljuk, joguk van Európába jönni, és nagyon fel vagyunk háborodva azon, hogy mi történik az Európai Unió határain” – fogalmazott a római székhelyű szervezet elnöke. A hasonló nyilatkozatok után a bevándorlók folyamatosan érkeznek Európába. A magyar–szerb határ közelében a bevándorlók nem értik, miért állítják meg őket a magyar rendőrök. Azt mondják, ennek ellenére továbbra is próbálkozni fognak.

„Először megpróbálok átugrani a kerítésen, ha nem sikerül, akkor a román határ felé indulok, ott gyalog próbálok majd átsétálni a határon” – nyilatkozta az M1-nek egy Franciaországba tartó kameruni migráns.

Egyelőre csak a magyar határzár és az azt őrző rendőrök és katonák állítják meg a migránsokat. Hétvégén is sok dolguk volt, csaknem ezerháromszáz migránssal szemben kellett intézkedniük – írja a hirado.hu.

A teljes cikk a közmédia hírportálján, IDE KATTINTVA olvasható.

Korábban írtuk