Leszálláskor lement a kifutópályáról, és folyóban landolt, majd lángra kapott szombatra virradóra egy utasszállító repülőgép Szocsi repülőterén, az orosz egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a balesetben 18-an megsérültek.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Tizenegy sérültet kórházba szállítottak. Egy reptéri alkalmazott mentéskor szívrohamot kapott és meghalt.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma arról tájékoztatott, hogy a baleset a UTair hanti-manszijszki székhelyű orosz légitársaság Boeing 737-es típusú gépével történt, amely fedélzetén 164 utas és a hattagú legénység volt. Mindnyájukat sikerült kimenekíteni. 

A gép landoláskor lement a kifutópályáról, és egy közeli folyóban landolt. Egyik szárnya és futóműve darabokra tört, az orra megrongálódott. Kigyulladt a gép baloldali hajtóműve, illetve a fedélzeten is tűz ütött ki. 

A baleset oka egyelőre nem ismert, az ügyészség büntetőjogi eljárást indított.

A Ria Novosztyi hírügynökség emlékeztet arra, hogy tíz nap leforgása alatt ez már a második ilyen eset Oroszországban.

Augusztus 22-én a Red Wings légitársaság Ufából Szocsiban tartó Tu-204 típusú gépe 204 emberrel a fedélzetén visszafordult, és kényszerleszállást hajtott végre a baskír székváros repülőterén, miután az egyik hajtóműve lángra kapott. Az Roszaviacija orosz légiforgalmi hatóság szerint a hajtómű magasnyomású kompresszorának meghibásodása okozta a tüzet.