A helyi hatóságok folytatják a Dagesztánban eltűnt magyar turista felkutatását – jelentette hivatalos forrásokra hivatkozva kedden a TASZSZ orosz hírügynökség.
A 26 éves férfi keresésében a belügyi tárca 15 dagesztáni munkatársa vesz részt a Szulak folyó kanyonjában három – közelebbről meg nem nevezett – jármű és két vízi jármű segítségével. Korábban helyi önkéntesek egy csoportja indult a hegyekbe, hogy megtalálja a magyar fiatalembert.
    
Az Oroszországi Föderáció részét képző Dagesztán tagköztársaságban múlt pénteken jelentették be, hogy a Kaukázus hegyei között egy magyar turista keresésébe kezdtek, aki hegymászó túrára érkezett oda, de március 7. óta nem adott életjelet magáról.
    
Az eltűnt magyar állampolgár az orosz médiában megjelent beszámolók szerint március 4-én érkezett Dagesztán székvárosába, Mahacskalába, ahol a barátai fogadták. Utoljára március 5-én lépett velük kapcsolatba, ekkor elmondta, hogy leereszkedik a Szulak kanyonjában lévő víztározóhoz.
    
A magyar turistának március 8-án a Pobeda légitársaság járatával kellett volna visszatérnie Mahacskalából Moszkvába, de nem jelentkezett a repülőtéren, és a 9-én induló repülőgépre sem szállt fel.
    
A férfi egyedül, sátorral vágott neki a hegyeknek. A Regnum hírügynökség egy ismerősére hivatkozva arról számolt be, hogy a magyar fiatalember az extrém turizmus művelője, és többször is megfordult Dél-Amerikában.

(MTI)