A sztrájkoló alkalmazottak általában magasabb bért és munkakörülményeik javítását követelik. Gondot okoz a munkaerőhiány is, miután a koronavírus-járvány lecsengésével kezd helyreállni a légiközlekedés megszokott forgalma. Ezek együtt járattörlést, -késést, lassú biztonsági ellenőrzést okoznak.

Hirdetés

A Ryanair ír légitársaság spanyolországi bázisú személyzete eddigi sztrájkjuk utolsó napján bejelentette, hogy júliusban folytatja a munkabeszüntetést: 12 napon nem fog dolgozni a tíz spanyolországi légikikötőben.

Az easyJet spanyol személyzete is kilenc napon át sztrájkol majd a hónapban. A két légitársaságnál dolgozók munkabeszüntetése miatt csak szombaton 15 járatot töröltek, és 175 késett az országban.

A párizsi Charles de Gaulle-repülőtéren pénteken kezdődött sztrájk, és emiatt az ottani járatok tíz százalékát törölték. Ezen a reptéren egy műszaki probléma is gondot okozott: legalább 1500 csomag nem került fel arra a 15 gépre, amelyre feladták, mert meghibásodott a csomagválogató rendszer. Így az érintett utasok csomagjaik nélkül utaztak el a francia fővárosból.

Korábban írtuk