Hirdetés

Mindezt Rita Patel, a Black Vote kampány elnöke és a baloldali Munkáspárt leicesteri képviselője ismerte be.

„Mi, leicesteri ázsiai nők, felszólítjuk a város lakosságát, hogy fogjunk össze és lépjünk fel az értelmetlen erőszak ellen, amely az elmúlt hetek során szétzilálta közösségünket. Elítéljük azokat, akik gyűlöletet és erőszakot okoznak a városban; nem sikerül megosztani bennünket!” – állította a Women of Leicester nevében tartott beszédében, amelyet feltöltöttek az internetre is.

„Egész városrészek és egész családok, különösen nők, gyerekek és idősek, és élnek most félelemben” – hangoztatta.

A városban hetek óta tartanak a zavargások, amelyek eredetileg egy, a túlnyomórészt hindu vallású India és a muszlim vallású Pakisztán közötti krikettmeccs után kezdődtek, azonban az iszlamizmust és a hindu nacionalizmust is kiváltó okként említették.

Korábban írtuk

Szombaton a The Telegraph arról számolt be, hogy Mohammed Hijabot, egy iszlamista prédikátort – aki a lap szerint „részt vett a londoni zsidóellenes tüntetéseken” – azzal vádolják, hogy „gyűlöletet szított” Leicesterben.

Hijab képeket tett közzé magáról az Instagramon, amelyeken „muszlim járőrözést vezet Leicesterben”, és feltöltött egy videót is, amelyen a „hindu gengsztereket” arra figyelmezteti, jobb, ha nem mennek ki az utcára, és megkérdezi az őt követő tömeget: „Mert ha kijönnek, akkor itt leszünk; igen vagy nem?”.

A tömeg azt kiáltja, hogy „Igen!”, majd az ismert, Allahot éltető skandálásba kezd.

(forrás)