A Mozgástér blog már több cikkben foglalkozott a Great Reset terv részleteivel, amely a globalista elit neomarxista társadalomátalakítási projektje. Az EU most valósítaná meg ennek a Green New Deal névre keresztelt részét, amely az agrárszektor átalakítására is vonatkozik.

Hirdetés

Miközben az ENSZ szerint világszerte 828 millió ember éhezik, a terv alapján az uniós termőföld tíz százalékát parlagon kell hagyni, a növényvédő szerek felhasználását a felére kell csökkenteni, az agrárium legalább negyedét biológiai termelésre kell átállítani, és ami a kis alapterületű országokat leginkább sújtja, hogy a nitrogén felhasználását akár 95 százalékkal kell csökkenteni. Alternatívák nélkül – teszi hozzá az Origó.

Brüsszel a Farmtól a villáig (Farm to Fork) projekt keretében csökkentené a nitrogén felhasználást, amit a 2012-ben mért értékek alapján kell megtenni.

A holland mezőgazdasági és nitrogénügyi miniszter ki is mondta, hogy ezt a gazdaságok harmada nem fogja túlélni.

Korábban írtuk

Első körben kártérítés ellenében önkéntesen lehet lemondani a farmokról, ám mivel a gazdák életmódszerűen foglalkoznak mezőgazdasággal, és nem adják fel családi gazdaságaikat, jön a kuláküldözés, a téeszesítés és a kisajátítás.

Ez ellen tiltakoznak az autópályák, repülőterek és élelmiszerláncok elosztóközpontjainak blokádjával a gazdák. Következő lépésként a farmok megújuló energiát termelő napelemeit, szélkerekeit és biogáz-generátorait akarják lekapcsolni.

Ahogy az Origó megírta, a holland gazdák békés jellegű tiltakozó megmozdulásáról megrázó felvételek láttak napvilágot, a rendőrök éles lőszerrel tüzeltek egy traktorra, több tüntetővel pedig erőszakoskodtak.

A teljes cikk elolvasható az Origo oldalán, IDE kattintva.