Egy libanoni migráns azért próbált felgyújtani egy menekültszállást, mert frusztrált volt amiatt, hogy nem kapott állást – írja a német Bild című lap.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A bíróságon kiderült, hogy a 26 éves Hussein F. két éve érkezett Németországba. Korábban hat esztendőn keresztül élt Dubaiban, és 15 ezer dollárért (körülbelül négymillió forint) vásárolt magának egy, a schengeni övezetben érvényes vízumot. 

Németországban egy hannoveri menekültszállón helyezték el, ahol aztán június közepén felgyújtotta az ágyát. Ügyvédje, Tanja Brettschneider azt állította, a férfi azért gőzölt be, mert “egy jobb élet reményében érkezett, de nem engedték meg neki, hogy munkát vállaljon”.

A hatóságokat nem lephette meg az eset, hiszen a férfi korábban nagy mellénnyel követelt magának saját lakást a hannoveri városházán, azzal fenyegetőzve, hogy ellenkező esetben felgyújtja a migránsszállót.

Hatvanhat tűzoltónak több mint két órájába telt eloltani a tüzet, az okozott kár 4510 euro (körülbelül 1,5 millió forint) volt.

A bíróság a héten végül bűnösnek találta a férfit, és két évre felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve 250 óra közmunkára ítélte. A bíró hangsúlyozta, hogy a büntetés jóval súlyosabb lett volna, ha a tűzben megsérül valaki, hiszen ebben az esetben a férfit gyilkossági kísérlettel vádolták volna.

(SVÁ)