A görög egészségügyi minisztérium szerint a járvány első halálos áldozata egy 66 éves férfi – akinek egyéb egészségi problémái is voltak – február végén Izraelben és Egyiptomban járt. A görög hatóságok szerda esti adatai szerint az országban jelenleg 99 fertőzött van.

Hirdetés
Fotó: MTI/EPA/PAP/Andrzej Grygiel

Lengyelországban 13 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel ez a számuk 44-re emelkedett.

Szerbiában szerda este hat új esettel a fertőzöttek száma 18-ra nőtt.

A járvány terjedését megakadályozandó, India felfüggesztette minden ország állampolgárának beutazását az országba, beleértve azokat az országokat is, amelyek állampolgárai számára korábban vízummentes beutazást biztosított. A rendelkezés alól csupán a diplomáciai és munkavállalói engedélyek képeznek kivételt. A döntés egy hónapig van érvényben, ezután felülvizsgálják. Indiában 60 regisztrált fertőzött van.

Fotó: MTI/EPA (archív)

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnökön csütörtökön elvégzik a koronavírus-tesztet, miután olyan kormánytaggal találkozott, akinek a tesztje múlt héten pozitívnak bizonyult – jelentette be Salvador Panelo Fülöp-szigeteki elnöki szóvivő. A délkelet-ázsiai országban legalább öt kormánytag, köztük Carlos Dominguez pénzügyminiszter került kapcsolatba fertőzöttekkel, ők karanténba vonultak. A Fülöp-szigeteken szerda este jelentették be a járvány második halálos áldozatát, egy 67 éves nőt. Az országban 49 fertőzött van.

Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnök csütörtöki Twitter-bejegyzésében közölte, az országban lemondanak minden nyilvános eseményt. Az Interfax orosz hírügynökség idézi Alihán Szmailov miniszterelnök-helyettest, aki azt mondta, elmarad a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) júniusi találkozója, amelynek a közép-ázsiai ország lett volna a házigazdája.

Ausztráliában 126-ra emelkedett a fertőzöttek száma csütörtökre. Az országban eddig hárman haltak bele a vírus okozta betegségbe.

Fotó: MTI/EPA/Fazry Ismail (szerk.)

Szerda esti adatok szerint a délkelet-ázsiai térség országai közül a legtöbb esetet, 149-et Malajziából, 178-at pedig Szingapúrból jelentették. Thaiföldön 70 fertőzött van, közülük azonban 35-öt már kiengedtek a kórházból, 35 további kezelésre szorul, egy meghalt.

Izraelben százra emelkedett az ismert fertőzöttek száma az egészségügyi minisztérium jelentése szerint. A kormány elrendelte a száz fősnél nagyobb rendezvények elhalasztását, és ezért egyelőre nem világos, hogy megtartják-e hétfőn a százhúsz képviselőből álló izraeli parlament, a kneszet felesketését.