Ugyanakkor a létszükségleti cikkeket árusító boltokra, továbbá a gyógyszertárakra nem vonatkozik ez a korlátozás.

Hirdetés

A tárcavezető szerint a beoltatlanokra vonatkozó további megkötés, hogy munkahelyükön önköltségre hetente két alkalommal kell felmutatniuk negatív tesztet.

Plevrísz közölte azt is, hogy péntektől minden, 18 évesnél idősebb állampolgár számára elérhetővé teszik a harmadik – úgynevezett emlékeztető – oltást.

A miniszter azzal indokolta a kormányzati intézkedést, hogy a beoltatlanok jóval nagyobb mértékben vannak kitéve a koronavírus-fertőzés veszélyeinek, és emiatt nagy körültekintésre van szükség. Hozzátette, hogy mindemellett képtelenség lenne az ország újabb lezárását elrendelni.

Korábban írtuk

A fertőzöttek napi száma az utóbbi időben meredeken nőtt Görögországban. Csak kedden 6700 új esetet regisztráltak, ami újabb csúcsérték a járvány kezdete óta. A koronavírusos betegek ápolására fenntartott, intenzív ellátást lehetővé tévő ágyak csaknem 90 százalékban foglaltak, miközben a páciensek 85 százaléka beoltatlan.

Plevrísz elmondta, hogy a felnőtt lakosság 73 százalékát beoltották.

A járvány kitörése óta a csaknem 11 millió lakosú országban 747 595 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 15 990-en hunytak el a kórban.