A kormányzó Georgiai Álom terjesztette elő a tervezetet, amelyre a kormánypárt szerint azért van szükség, hogy megvédjék az országot azoktól az „álliberális” értékektől, amelyek aláássák a hagyományos családi kapcsolatokat.

Hirdetés

LMBT-aktivisták és jogvédők egyöntetűen elítélték a kezdeményezést.

Az Interpress hírügynökség jelentése szerint Salva Papuasvili parlamenti elnök elmondta: a családi értékekről szóló tervezet alapján a jövőben megtiltanák azt is, hogy homoszexuális párok gyerekeket fogadhassanak örökbe, illetve bárki megváltoztathassa a nemét a személyi okmányaiban. Az azonos neműek közötti kapcsolatokat népszerűsítő rendezvényeket ugyancsak betiltanák, és nem engednék az LMBT-propaganda megjelenését az oktatási intézményekben. A műsorszolgáltatók pedig adásaikban nem mutathatnának intim jeleneteket azonos neműek között.

A többségében ortodox keresztény vallású országban az emberek nagy része a felmérések szerint nem nézi jó szemmel az azonos nemű párok kapcsolatát.

Korábban írtuk

Az ellenzék szerint a Georgiai Álom képviselőinek a lépéssel az a céljuk, hogy eltereljék az emberek figyelmét a gazdasági problémákról az októberben esedékes parlamenti választások előtt.

Georgiában az utóbbi hetekben politikai feszültséget szított a külföldi ügynökökről a múlt héten végül hatályba lépett törvény tervezetének parlamenti vitája. A jogszabály előírja, hogy azok a szervezetek, amelyek anyagi eszközeik több mint 20 százalékát külföldről kapják, külföldi ügynökökként regisztráltassák magukat.