A manchesteri rendőrség közölte, hogy vizsgálatot indítottak, miután Karl Andersson, a Manchesteri Egyetem hallgatója egy PhD-tanulmányt publikált személyes tapasztalatairól azzal kapcsolatban, hogyan maszturbált a japán képregények „shotacon” nevezetű alműfajára, amely gyakran a prepubertás- és serdülőkorú fiúk erősen szexualizált ábrázolására összpontosít.

Hirdetés

Andersson „annak megértése érdekében, [az emberek] vajon hogyan élik meg a szexuális élvezetet a shota olvasásakor”, három hónapos „kísérletet” végzett, amelynek során pedofil képregényekre maszturbált, és minden „munkafázis” során jegyzeteket készített.

„A saját szexualitásommal kapcsolatban végzett «terepmunka» során semmilyen más szexuális kielégítéshez nem juthattam: nem nézhettem rendes pornót, nem szexelhettem másokkal, nem fantáziálhattam vagy idézhettem fel emlékeket; [a kielégüléshez] minden alkalommal shotát kellett használnom”.

A tanulmány a Qualitative Research című, tudományos folyóiratban jelent meg.

Korábban írtuk

Andresson azt írta: „Rájöttem, hogy a testem fel van szerelve egy olyan önálló kutatási eszközzel, amely a szó szoros értelmében első kézből segíthet a shota megértésében”.

A gyermekpornográfia – akkor is, ha az csupán megrajzolt – birtoklása bűncselekménynek számít az Egyesült Királyságban, és valószínűnek tűnik, hogy az Andersson által felhasznált tartalmak megfelelnek ennek a definíciónak, tekintve, hogy a tanulmány leírása szerint abban „nagyon fiatal fiú karakterek” szerepelnek, akik „mohón ugranak rá az első f@szra, ami szembejön”.

(forrás)