A Mississippi Vészhelyzet-kezelési Ügynökség helyi idő szerint szombat reggeli közlése szerint a kutató- és mentőegységek folyamatosan dolgoznak, a halálos áldozatok száma még tovább növekedhet. A hatóságok szerint legkevesebb négy embert eltűntként tartanak nyilván, és többtucatnyian megsérültek.

Hirdetés

A tornádók az állam fővárosától északra fekvő Silver City és Rolling Fork városokban okozták a legnagyobb károkat. A meteorológiai szolgálat közlése szerint a viharzóna óránként 113 kilométeres sebességgel haladt tovább keleti irányba.

A viharok következtében Tennessee államban 40 ezer, Mississippiben 15 ezer, míg Alabamában 20 ezer fogyasztó maradt áram nélkül.

Rolling Fork polgármestere újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy az ítéletidő a települést gyakorlatilag letörölte a föld színéről. A helyszíni felvételek házak romjait, oldalukra borult járműveket és kicsavart fákat mutatnak.

Az amerikai országos meteorológiai szolgálat péntek éjszaka, nem sokkal a tornádók kialakulása előtt sürgős figyelmeztetést adott ki, amelyben úgy fogalmazott, hogy „élete védelmében mindenki keressen menedéket azonnal!”

Korábban írtuk