A tájékoztatása szerint négy másik ember megsérült, de stabil állapotban van. A G1 brazil hírportál szerint egy 71 éves nő szívrohamot kapott, de életét kórházba szállítva sem tudták megmenteni.

Hirdetés

A G1 korábban összesen öt halottról – négy tanárról és egy diákról -számolt be. Tarcísio de Freitas, Sao Paulo kormányzója a Twitteren adott hangot sajnálatának a történtek miatt. „Nem tudom szavakba foglalni gyászomat a Vila Sonia kerületi Thomazia Montoro állami iskolában történt, diákok és tanárok elleni támadásról szóló hírek kapcsán”. Hozzátette: a történtekkel összefüggésben egy 13 éves fiatalt őrizetbe vettek.

Az európai úton lévő De Freitas ezen felül köszönetet mondott egy tanárnőnek, aki „hősies cselekedetével meghiúsította, hogy ez a szörnyű helyzet még rosszabbá váljon”.

Két éve egy fiatal hatolt be Brazília déli részén egy óvodába, és késsel támadt a jelenlévőkre. Akkor öten vesztették életüket. A hasonló esetek ritkaságszámba mennek Latin-Amerika legnagyobb országában, ahol a legtöbb haláleset a szervezett bűnözéshez köthető.

Korábban írtuk