Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A Fidesz sürgősen választ vár arra a kérdésre,  hány terroristagyanús személynek adott „migránskártyát” Brüsszel.

Fotó: Demokrata/Vermes Tibor (archív, illusztráció)

Deutsch Tamás, a párt európai parlamenti képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján arra a hírre reagált, miszerint a Budapesten elfogott szír terroristavezér, Hassan F. is kapott brüsszeli „migránskártyát”.

A politikus azt mondta, Hassan F. – aki a megalapozott gyanú szerint az Iszlám Állam egyik hóhéra volt – menekültstátuszt kapott és keresztül-kasul utazgatott Európában, őrizetbe vételekor és előzetes letartóztatásba helyezésekor pedig olyan „migránskártyát” találtak nála, amely a használó beazonosítására nem alkalmas.

Nyilvánvaló hazugság tehát, hogy az eddig kiadott 64 ezer „migránskártya” nem anonim, nem alkalmas készpénzfelvételre, és kizárólag Görögországban lehet használni azokat – jelentette ki Deutsch Tamás.

Hozzátette, mindez olyan időszakban fordul elő, amikor az Európai Unió legkülönbözőbb országainak hírszerző és titkosszolgálati szervezetei arra figyelmeztetnek: a visszaszorított Iszlám Állam terroristái százával igyekeznek Európába a migránsok közé vegyülve, már most is több ezer terrorista van Európában és a számuk megsokszorozódhat.

Brüsszel ennek ellenére továbbra is lelkesen osztogat több száz euróval feltöltött anonim kártyákat – fogalmazott az EP-képviselő.

Kiemelte, Európa biztonsága a tét, és ez az eset is világosan megmutatja, mi a különbség a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes politikusok között.

A bevándorláspárti politikusok megszámlálhatatlan nagyságrendben adnak terroristagyanús embereknek is menekültstátuszt az EU országaiban, utána pedig – hétköznapi életük megkönnyítése érdekében – jelentős összeggel feltöltött kártyát is biztosítanak nekik, mindezt humanitárius kérdésnek beállítva – mutatott rá.

Ezzel szemben a bevándorlásellenesek szerint nemet kell mondani a bevándorlásra, meg kell akadályozni, hogy terroristagyanús személyek magukat menekültnek kiadva az EU területére érkezzenek és menekültstátuszt kapjanak, valamint azonnal le kell állítani az anonim „migránskártyák” osztogatását – mondta Deutsch Tamás.