Hirdetés

Harry a nemzetközi Nelson Mandela-napon tartott ENSZ-csúcstalálkozón mondta el beszédét, amelyben a világban uralkodó szörnyű állapotokról elmélkedett.

Egy ponton az Egyesült Államokat vette célba, és azt állította, egyes „alkotmányos jogokat” megnyirbáltak az országban, amivel minden bizonnyal a Roe kontra Wade ügyben a hetvenes években hozott ítéletet hatályon kívül helyező legfelsőbb bírósági döntésre utalt, amelynek következtében az abortusz szabályozásának joga a szövetségi szintről visszakerült az egyes államok törvényhozóihoz.

„Ez eddig egy fájdalmas év és egy fájdalmas évtized” – mondta Harry herceg. – „Egy olyan világjárványt élünk át, amely továbbra is pusztít a világ minden pontján található közösségekben. Az éghajlatváltozás a bolygónkat gyilkolja meg, és a legkiszolgáltatottabbak szenvednek a legjobban. A kevesek a hazugságok és a dezinformáció fegyverét használják a sokak kárára. És a borzalmas ukrajnai háborútól kezdve az alkotmányos jogok megnyirbálásáig itt az Egyesült Államokban is a demokrácia és a szabadság elleni globális támadásnak vagyunk tanúi”.

A Twitter konzervatív posztolói azonnal nekimentek Harrynek, amiért a brit királyi család egykori tagjaként azt az országot szidalmazza a nagy nyilvánosság előtt, amelyet most a hazájának nevez:

Korábban írtuk

„Ha mindent, amid van az életben, annak a nemesi címnek köszönheted, amelyet születésedkor kaptál, akkor inkább ne oktass ki senkit a demokráciáról és a szabadságról.

„Ha nem tetszik neki, bármikor visszamehet oda, ahonnan jött.

„Harry herceg egyre inkább csak Meghan Markle szélsőbaloldali politikai aktivizmusának szócsöve. Szomorú elmúlás ez egy egykor rendkívül népszerű ember számára. Aktívan aláássa a brit monarchiát azzal, hogy politikai támadásokat folytat, és rontja a királyi családról Amerikában kialakult képet.

„Ó, igen, rettentő módon érdekel, mit gondol egy BRIT HERCEG az amerikai demokráciáról.

(forrás)