Hirdetés

A hatóságok közlése szerint a tűzben 11-en megsérültek, mindnyájan égési sérüléseket szenvedtek, de egyikük sem szorul kórházi kezelésre. Egyes sérültek a gázterminál melletti gépkocsijavító műhelyben dolgoztak.

Az Interfax hírügynökség az energiaipari minisztériumra hivatkozva azt írta, hogy a hőerőmű magasnyomású gáztermináljában lévő olajtartály kapott lángra. Eleinte mintegy 200 négyzetméteres területen égett a tűz, majd négyszeresére nőtt a lángokban álló terület nagysága. A tüzet feltehetően robbanás okozta.

A hírportálokon bemutatott felvételeken mintegy ötven méter magas lángoszlop magasodott az üzem felett, és sűrű fekete fűst gomolygott körülötte.

A lángokat néhány óra alatt eloltották, több tucat tűzoltóegység – összesen 157 tűzoltó -, két helikopter és két tűzoltószerelvény vett részt az oltásban.

Automatikusan leállt az erőmű egyik blokkja, és le kellett zárni a környékbeli utakat, nagy forgalmi fennakadásokat okozva a Moszkvától északra fekvő város környékén.

A Mitiscsi közelében lévő Szevernaja hőerőmű 1992 óta üzemel, csaknem 1060 megawattos, és többnyire földgáz elégetésével termel áramot. Az erőmű Moszkva északi és északkeleti negyedeit, illetve Mitiscsit és környékét látja el árammal. Az energiaipari minisztérium tájékoztatása szerint a tűzvész miatt nem voltak fennakadások az áramszolgáltatásban.