2017-ben különböző változataival együtt a Muhammad név volt a legnépszerűbb, újszülött fiúknak adott név Anglia több régiójában, derül ki az Egyesült Királyság kormányának statisztikájából – írja a Breitbart brit kiadása.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Londonban, West Midlands megyében és Yorkshire and the Humber régióban továbbra is az Oliver a legnépszerűbb fiúnév (tavaly 6259 újszülöttnek adták), ám ha a Muhammadhoz hozzáadjuk annak más változatait, akkor ez kerül a népszerűségi lista élére. Tavaly 6510 újszülött kapta nevét Allah utolsó prófétája után. A több névváltozatot az arab مُحمّد‎ szó latin betűs átírásának különbözőségei eredményezik. Magyarul Mohamed, de ismert még a Mohammed és Mohammad változat is.

Anglia és Wales egészét vizsgálva kiderül, hogy a Muhammad névváltozat egyedül is a tizedik legnépszerűbb. Két helyet ugyan visszaesett 2016 óta, 2007 után viszont huszonnyolc helyet lépett előre a toplistán.

Ugyanakkor az Oliver névnek is van más változata, az Ollie, amely a 86. legnépszerűbb. Ha az Olivert és a becézett formát összeadjuk, akkor 7047 újszülöttet kapunk, ami valamivel magasabb, mint a Muhammad nevű babák száma.

Ausztria és Németország követi az Egyesült Királyságot
Nem az Egyesült Királyság az egyetlen európai ország, ahol látványosan nő a próféta nevének népszerűsége. A Breitbart brit kiadása januárban számolt be arról, hogy a Mohammed név Németországban a 97. helyről a 26. helyre lépett elő kevesebb mint egy évtized alatt. Ausztriában a Muhammed volt a harmadik legnépszerűbb név 2017-ben, az Alexander és a Maximilian mögött.