Egy, a The New York Times-ban megjelent véleménycikkében Ekow N. Yankah feketebőrű egyetemi tanár arra keresi a választ, gyermekei “lehetnek-e valójában barátok fehér emberekkel”, olvasható a Fox News hírcsatorna honlapján.


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az ultraliberális lapban megjelent írásban a Yeshiva Egyetem jogi szakán oktató tanár azt állítja, úgy neveli majd fel gyermekeit, hogy azok legyenek nagyon óvatosak a fehér emberekkel kialakított barátságaikat illetően.

“Donald Trump megválasztása egyértelművé tette, hogy egy generációk óta létező leckét tanítok majd a gyermekeimnek, olyat, amelyet nekem majdnem sikerült kikerülnöm. Azt tanítom majd nekik, legyenek óvatosak, azt tanítom majd nekik, legyenek gyanakvók, és azt tanítom majd nekik, legyenek bizalmatlanok” – áll az írásban. – “Sokkal hamarabb, mint ahogy gondoltam volna, meg kell majd vitatnom a fiaimmal, vajon lehetnek-e valójában barátok fehér emberekkel”.

A Fox & Friends adásában a szintén afrikai-amerikai Lawrence Jones író, rádiós politikai elemző felhábrodottan azt mondta, “[Yankah] szó szerint arra tanítja a gyermekeit, hogy legyenek rasszisták, hogy legyenek tele előítélettel, hogy ne a személyes értékek, hanem bőrszínük alapján ítéljenek meg másokat”.

Jones hozzátette, az Egyesült Államokban mindenfelé lehet hasonlóan gondolkodó főiskolai tanárokra bukkanni, akik aztán ezt adják tovább a diákoknak: “Figyelmeztetnem kell a szülőket: óvatosan fontolják meg, hová küldik továbbtanulni a gyermekeiket. Végeredményben ezt a mozgalmat támogatják”. 
Megjegyezte, bár ez a vonulat nem új, a demokraták és a progresszívek fokozatosan helyezkednek egyre inkább az ilyen típusú idetitáspolitika irányába.

(demokrata.hu)