„Mivel az új kórházi ápoltak száma 100 ezer lakosra vetítve meghaladja a heti nyolcat, több más biztonsági intézkedésekkel együtt újra bevezetik a zárt térben kötelező maszkviselést” – nyilatkozta csütörtökön Barbara Ferrer, Los Angeles közegészségügyi megbízottja a Variety szerint.

Hirdetés

Az iparág szakszervezeteivel kötött megállapodás azt mondja ki, hogy ha 100 ezer Los Angeles megyei lakosra számítva legalább nyolc vagy ennél több ember szorul kórházi kezelésre Covid miatt, akkor a film- és tévéprodukcióknak vissza kell térniük a kötelező maszkviseléshez.

A Los Angeles-i hatóságok a múlt héten számoltak be arról, hogy ez az arány 8,1-re emelkedett.

A fenti megállapodást májusban írták alá, és július 15-éig van érvényben.

Korábban írtuk

„Az iparág szorosan együttműködik munkaügyi partnereivel, hogy olyan intézkedéseket vezessenek be, amelyek mellett minden dolgozó biztonságban érezheti magát, és képes folytatni igen fontos munkáját is” – állította Ferrer. – „Tényleg dicséretet érdemelnek sok más olyan vállalkozással együtt, amelyek kihasználják azokat az eszközöket, amelyek a munkavállalók biztonságának megőrzése érdekében a rendelkezésükre állnak.”

A film- és televíziós produkciókat a múlt héten tájékoztatták arról, hogy a maszkviselési kötelezettség azonnali hatállyal életbe lép.

(forrás)