„Ma megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakció, a KDNP-vel a soraiban. A miniszterelnök és a politikai közösségem iránti bizalom vezetett a csatlakozáshoz” – írta a politikus a Fidesz EP-képviselőit is magában foglaló képviselőcsoportról.

Hirdetés

Hozzátette: évtizedes parlamenti múlttal, sok ismerős kollégával kezdik meg a munkát az állandó értékek, Európa biztonsága és a nemzeti szuverenitás érdekében. „Kereszténydemokrata politikusként az értékalapú, a nemzetek együttműködésén nyugvó, normális és polgárbarát Európáért dolgozom” – fogalmazott Hölvényi György.

A Patrióták Európáért az EP harmadik legnagyobb politikai csoportjaként a lehetőségek frakciója. Lássuk meg! – zárta sorait a képviselő.

Korábban írtuk

A pártcsoporthoz a Fidesz 10 képviselője mellett a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) 1, a francia Nemzeti Tömörülés 30, a cseh ANO részéről 7, az ugyancsak cseh Eskü és Motorosok részéről 2, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) részéről 6, belga Vlaams Belang (Flamand érdek) részéről 3, az olasz Liga részéről 8, a holland Szabadságpárt (PVV) részéről 6, a spanyol VOX részéről 6, a portugál Chega részéről 2, a Dán Néppárt részéről 1, a görög Logika hangja részéről 1, a lett Lettország az első részéről szintén 1 képviselő csatlakozott.

A frakció elnökévé Jordan Bardellát (Nemzeti Tömörülés), első alelnökévé pedig a Fidesz soraiból Gál Kingát választották.