Az olajembargó hatása egész Európán végigsöpörne, beláthatatlan következményekkel járva. Az irracionális tervezet teljesen figyelmen kívül hagyja azt a tényt is, hogy Oroszország a háború után is itt lesz a hatalmas nyersanyagkészleteivel. Magyarország támogatott minden eddigi szankciós csomagot, de ez az utolsó teljes egészében kivéreztetné a magyar gazdaságot, valamint recesszióba taszítaná az egész európai kontinenst – olvasható a hírportálon.

Hirdetés

A legvégén a fogyasztók és az egyszerű emberek fizetnék meg az Európai Bizottság felelőtlen politikájának a következményeit. Az Európai Bizottságot láthatóan ez végképp nem érdekli, ugyanis a hatodik szankciós csomag teljesen összhangban van a korábban elfogadott Fit for 55 nevű klímacsomaggal, amellyel radikálisan meg kívánják változtatni az átlag európai polgár mindennapjait.

A csomagot a kezdetektől fogva ellenezte a magyar kormány, mert a zöld átállás költségeit az uniós polgárokkal fizetették volna meg. Az irracionális embargó esetében ugyanez a helyzet, ugyanis a hatástanulmányok nélküli olaj- és gázembargó felér egy öngyilkossággal gazdasági szempontból – emeli ki a portál cikkében.

Az Európai Bizottság úgy erőlteti az embargó kérdését pusztán ideológiai okokból, hogy számos energetikai, gazdasági szakember egybehangzó véleménye szerint beláthatatlanul katasztrofális következményei lennének a tervezetnek.

Az Origo által megszólaltatott szakértők a szankciós csomag értelmetlenségét hangsúlyozták, az átállási időszakban Oroszország ugyanis új vevőket találna a fejlődő országok magas energiaigénye miatt, miközben a szanckiók az egekbe tornáznák fel a fosszilis nyersanyagok árait. Így Oroszország gyakorlatilag még magasabb haszonra is szert tehet.

Az Európai Bizottság egy olyan szankciót vezetne be, ami romokba döntené az uniós nemzeteket, különösen azokat, amelynek nagy orosz energiafüggősége van, miközben gazdagabbá teszi azt az államot, amelyet büntetni akar a háborús agresszió miatt.

Ezt a logikát követve feltételezhető, hogy az irracionális döntés egyik legfőbb oka, hogy bevezessék a valóságtól elrugaszkodott klímacélokat. Emiatt a végletekig ragaszkodnak az embargóhoz, és mindezek mellett teljesen figyelmen kívül hagyják az európai emberek valós igényeit – olvasható az Origo cikkében.

Korábban írtuk