A 74 éves Sisto Malaspina, a melbourne-i városközpontban található Pellegrini’s étterem tulajdonosa volt a pénteki támadás halálos áldozata. Az információt a The Age újságnak a férfi üzleti partnere, Nino Pangrazio árulta el.

Képernyőfotó: abc.net.au

Képernyőfotó: abc.net.au

A rendőrség még nem erősítette meg a halálos áldozat személyazonosságát, csak annyit hoztak nyilvánosságra, hogy egy 74 éves emberről van szó. A támadást egy szomáliai születésű férfi követte el, aki felgyújtott egy gázpalackokkal teli autót az étterem előtt, majd három járókelőt megkéselt.

A Pellegrini’s szombaton zárva volt, előtte több tucat vendég gyűlt össze, a bejáratnál virágokat és koszorúkat helyeztek el. 

„1987 óta járok a Pellegrini’s-be” – írta az Oscar-díjas színész, Russell Crowe a Twitteren. – „Soha nem jöttem el úgy Melbourne-ből, hogy ne látogassam meg a barátomat”.

Malaspina, aki olasz bevándorló volt, 1974-ben vette át az étterem irányítását – mondja Pangrazio egy 2014-es videóban. Azóta alig-alig változott valamit: eszpresszót és friss tésztaételeket szolgáltak fel, ezek receptjét a nagymamájától tanulta.

„Sok változásnak volt tanúja a Pellegrini’s több mint 60 éves fennállása óta, de azok közül nagyon keveset tett magáévá” – írta a Hospitality Magazine 2017-ben. – „Így kell főzni. Nem modern ételekről van szó. Ez évszázadokra visszatekintő, tradicionális, otthoni konyha” – idézik Malaspinát a cikkben.

„A városnak ebben a részében mindenki ismerte őt” – nyilatkozta az ausztrál közmédiának Brendan Nottle, aki immár két évtizede dolgozik az étteremmel átellenben. – „Hatalmas személyiség volt. Állandóan a Pellegrini’s-ben sürgölődött, szinte mintha színpadon lenne. Nagy szíve volt” – állította.