Hirdetés

Az 51 éves „Emily Claire” Hari (született Michael B. Hari) az Illinois állambéli Clarence-ből származik, és a legújabb ítélet megszületésekor már egy másik, 53 évnyi büntetését töltötte, amiért 2017 augusztusában felgyújtott egy minnesotai mecsetet.

Hari februárban a kereskedelem fenyegetéssel és erőszakkal való megzavarására irányuló összeesküvésben, gyújtogatási kísérletben, és gépfegyver jogtalan birtoklásában vallotta magát bűnösnek.

Hari 2017-ben alapította és akkortól kezdve vezette a Hazafias Szabadságharcosok (más néven Fehér Nyulak) nevű belföldi terrorista csoportot.

Hari és társai 2017 novemberében csőbombát próbáltak felrobbantani egy, az Illinois állambeli Champaignben található nőgyógyászati klinikán, de még mielőtt az működésbe léphetett volna, egy recepciós megtalálta a szerkezetet, és értesítette a hatóságokat.

Korábban írtuk

2017 decemberében Hari utasítására társai Fehér Nyúl-egyenruhában az Indiana állambeli Ambia városában egy hispán férfi (akiről azt hitték, kábítószer-kereskedő) otthonához hajtottak, és házkutatási parancsot végrehajtó rendőröknek adták ki magukat. A csoporttagok berontottak a házba, megkötözték a férfit, mindent felforgattak, majd távoztak.

(forrás)