Fotó: YouTube (képernyőfotó)
Hirdetés

Visszatért hazájába a Budapesten házi őrizetben tartott, később pedig európai parlamenti képviselővé választott szélsőbaloldali aktivista, de nem mutatkozott a nagyközönség előtt.

Arra hivatkozott, hogy még nincs olyan állapotban, hogy felszólalhasson, vagy nyilatkozzon az újságíróknak.

A szabadságáért harcoló Zöldek és Olasz Baloldal Szövetsége párt tagjai, illetve az őt megválasztó állampolgárok, valamint az újságírók csalódással vették tudomásul, hogy Ilaria Salis visszalépett az első megmutatkozástól.

Roberto Salis lánya hazatérésekor azt nyilatkozta az olasz sajtónak, úgy érzi, egy rémálom végéhez értek. Lánya nagyon fáradt és megviselt. „Nehéz és hosszadalmas börtönben való tartózkodásban volt része, ahol kínzásokat kellett elszenvednie, most pihenésre van szüksége” – mondta.

Korábban írtuk

A szélsőbaloldali aktivista apja azt is bejelentette, nem lesz a továbbiakban lánya szóvivője, mivel hamis hírekkel próbálták tönkretenni jó hírnevét, mostantól lányáé a szó. Úgy nyilatkozott, rosszindulatú publikációkkal sározták be, de ez már megszokott a fasiszták részéről.

Közölte, hogy harcot indít és feljelentést tesz az Il Giornale és az Il Libero olasz jobboldali lapok ellen, akik a közelmúltban arról cikkeztek, hogy kilencvenezer eurós adósságot halmozott fel lánya Milánóban engedély nélküli házfoglalás miatt.

Az olasz jobboldali lapok szerint Roberto Salis máris lerázná a szélsőbaloldali pártot, akik csak azt a célt szolgálták a család számára, hogy kiszabadítsák lányát, de sosem azonosultak valójában a politikai alakulat nézeteivel. Bár lánya hazatérésekor elismerte, hogy helyes döntésnek bizonyult Ilaria Salis jelölése, politikai nyomásgyakorlással ugyanis gyorsabban házi őrizetbe helyezték, végül pedig mentelmi jogban részesült.

„Aljas politikai játszmákra, hasonló, vagy még annál is erősebb politikai reakcióval kell válaszolni” – idézi az Ansa hírügynökség Roberto Salis szavait.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.