Gerd Müllernek, a német kormány nemzetközi fejlesztési együttműködésért felelős miniszterének bejelentése szerint a 330 ezer koronavírus-teszt és 600 ezer egészségügyi védőfelszerelés mellett minisztériuma 460 millió eurónyi (mintegy 165 milliárd forint) rövidtávú kölcsönt nyújt Újdelhinek. Az összeget elsősorban az élelmiszersegélyekre szánják és azoknak a megsegítésére, akik a járvány miatt veszítették el a megélhetésüket.

Hirdetés

A német miniszter a gesztust a világ egyik legnagyobb, koronavírus-járvánnyal kapcsolatos segítségnyújtási intézkedésének nevezte.

Indiában terjed a leggyorsabb ütemben a járvány, az elmúlt két hétben körülbelül 1 millió új fertőzést regisztráltak, ezzel az igazolt fertőzések száma jócskán meghaladta a 4 milliót (4 113 811). Az egészségügyi hatóságok vasárnap minden eddiginél több, 90 632 újonnan azonosított esetről számoltak be az előző napi, szombati adatok alapján. Az új esetek száma csütörtökön és pénteken is meghaladta a 80 ezret.

Az Egyesült Államok és Brazília után az 1,3 milliárdos India a harmadik ország, ahol a járvány kezdete óta négymilliónál is több fertőzöttet regisztráltak, de a világjárványról folyamatosan statisztikát készítő baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adataiból arra lehet következtetni, hogy a dél-ázsiai ország hamarosan lekörözi Brazíliát, elemzők pedig nem zárták ki, hogy a jelenleg első helyezett Egyesült Államokat is.

Korábban írtuk

Szakértők felhívták továbbá a figyelmet arra, hogy a járvány terjedésének üteme tovább gyorsulhat a május közepe óta életben lévő járványügyi korlátozások fokozatos enyhítése nyomán.