Indiában egyetlen nap alatt 22 ezer 771 új fertőzöttet regisztráltak. Ez az eddigi legnagyobb napi növekmény. A fertőzöttek száma ezzel a járvány kitörése óta 648 315-re emelkedett – közölte szombaton az indiai egészségügyi minisztérium.

Hirdetés

A dél-ázsiai országban az elmúlt napban 442-en haltak bele a Covid-19-betegség szövődményeibe, így szombatra a halálesetek száma 18 ezer 655-re nőtt. A kórból 394 226-an gyógyultak meg, az aktív betegek száma jelenleg 235 433.

A karanténintézkedések június 1-jei enyhítése óta 457 780 új fertőzöttet regisztráltak.

Indiában tartják nyilván a legtöbb fertőzöttet az Egyesült Államok, Brazília és Oroszország után.

Korábban írtuk

Az 1,3 milliárd lakosú Indiában március 25-én vezették be a világ legszigorúbb karanténintézkedését, amelyet fokozatosan lazítottak május közepétől. Egyes városokban – közöttük Mumbaiban és Csennaiban – azonban újabb karanténintézkedéseket és más korlátozásokat vezettek be a járvány felgyorsulása miatt. A fővárosban, Delhiben, ahol szintén járványgóc van, több mint 250 karanténövezetet jelöltek ki szigorú előírásokkal.

Fotó: ShutterStock.com/ASkwarczynski

A japán fővárosban szombaton 131 új fertőzést jelentettek, így a fertőzöttek száma meghaladta a 20 ezret a helyi kormányzat szerint. A tokiói agglomeráció kormányzata pénteken 124 új esetről számolt be, míg előző nap 107-ről.

A koronavírus-fertőzöttek száma az április közepi tetőzés után a japán fővárosban és országszerte is csökkenőben volt. A fertőzésszám azonban ugrásszerűen nőtt, amióta május végén feloldották az országos szükséghelyzetet és növelték a szűrések számát.

Június végétől a napi új fertőzöttek száma elérte a 100-at, elsősorban a tokiói fertőzöttek számának a növekedése miatt.

Az igazolt fertőzések száma eddig országosan 20 ezer 130, közöttük van a korábban a Diamond Princess óceánjárón karanténba helyezett 712 fertőzött is.