Fotó: ShutterStock.com/Sanjoy Karmakar
Bardhamán, 2020. május 29.
Hirdetés

Velük együtt 73 890-re emelkedett a új koronavírus (SARS-CoV-2) okozta Covid-19-járvány halálos áldozatainak száma a dél-ázsiai országban.

Az elmúlt napon újabb 89 706 esetet regisztráltak, s az eddigi összes fertőzött száma elérte a 4,37 milliót.

India hétfőn megelőzte Brazíliát, és második helyre került az Egyesült Államok után a fertőzöttek globális összesítésében. A halálos áldozatok tekintetében egyelőre harmadik helyen áll az Egyesült Államok és Brazília után.

Kevesebb mint két héten belül több mint egymillióval nőtt a fertőzöttek száma Indiában. Az országban naponta több mint egymillió koronavírustesztet végeznek el, az összes elvégzett teszt száma meghaladja már az ötvenmilliót. Az indiai fővárosban, Újdelhiben beutaló nélkül is teszteltethetik magukat a koronavírus-központokat felkereső állampolgárok.

Korábban írtuk

Az újdelhi kormány közölte: szeptemberben részlegesen kinyitnak az öt hónapja bezárt középiskolák. Az online oktatás továbbra is hozzáférhető marad azok számára, akik igénylik.

Szeptember 21-től újra fogad látogatókat India legnépszerűbb turistalátványossága, az agrai Tádzs Mahal, amelyet március közepén zártak be. Naponta csupán ötezren kereshetik fel a műemléket, hogy elkerüljék a túlzsúfoltságot. A napi látogatószám korábban átlagosan 25 ezer fő volt. A látogatóknak be kell tartaniuk az összes járványügyi előírást, úgymint a fizikai távolságtartást, a maszkviselést és a kézfertőtlenítést. A jegyeket az interneten vehetik meg az érdeklődők.