Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh
Védőmaszkot viselő nők Teheránban 2021. augusztus 9-én
Hirdetés

A korlátozások értelmében minden, nem létfontosságú üzletnek be kell zárnia, és a nélkülözhetetlennek ítélt járműveken kívül senki sem lehet az utakon. Ezt már vasárnap életbe léptetik.

„Minden utat lezárunk, csak az élelmiszert vagy létszükségletnek tekinthető árut szállító teherautók és mentőautók lehetnek az utakon” – jelentette be Alireza Raiszi, az iráni operatív törzs szóvivője.

Szombaton 29 700 új fertőzöttet jegyeztek fel Iránban, amely a térség legsúlyosabban érintett országa a világjárványban. A halálos áldozatok száma hétfőn döntötte meg az eddigi napi rekordot; 588 ember halt meg 24 óra alatt Covid-19-ben. Ez a szám szombatra 466-ra mérséklődött. 97 208 ember halt már bele a járványba az országban.

A közösségi médiában sokan bírálták a hatóságokat az oltási kampány lassúsága miatt, miután a 83 millió lakosú Iránban egyelőre csak 3,8 millió embert sikerült teljesen beoltani. A kormány viszont arra hivatkozik, hogy az országot sújtó szankciók miatt nem tudnak külföldi oltóanyagot vásárolni és akadoznak a szállítások.

Korábban írtuk