Hirdetés

A támadásban egy 47 éves férfit és 23 éves fiát érte találat. Eszméletüknél voltak, mikor kórházba szállították őket Kelet-Jeruzsálemből, az óváros közeléből. A mentők tájékoztatása szerint közepesen súlyos és súlyos sebesülést szenvedtek.

A támadót meglőtték, és a rendőrök őrizetbe vették. Közölték, hogy egy 13 éves, kelet-jeruzsálemi palesztin fiú, és őt is lőtt sebbel vitték kórházba. A helyszínt lezárták. A rendőrség szóvivője terrortámadásnak nevezte a történteket.

A támadás egy nappal azután történt, hogy péntek este egy gázai övezeti férfi tüzet nyitott egy kelet-jeruzsálemi zsinagóga előtt. A terrortámadásban hét ember meghalt. A 21 éves elkövetőt a rendőrök menekülés közben lelőtték. A lövöldöző a Gázai övezetet irányító iszlamista terrorszervezethez, a Hamászhoz tartozott. A szervezet péntek este jelentette be, hogy a jeruzsálemi merénylet „bosszú és magától értetődő válasz” volt az izraeli hadsereg Dzseninben, Ciszjordánia északi részén végrehajtott, kilenc palesztin halálával végződő csütörtöki razziájára. Az izraeli rendőrség szombat délelőtti tájékoztatása szerint a pénteki lövöldözéssel összefüggésben 42 embert vettek őrizetbe.

Korábban írtuk