Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej (illusztráció)
Önkormányzati dolgozók takarítanak Donyeck megye északi részén, Kramatorszkban
Hirdetés

Konsenkov szerint ezenkívül 19 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást, Csugujev környékén egy pontonátkelőt, valamint hat rakéta- és tüzérségi lőszerraktárt semmisítettek meg föld-levegő rakéták a Donyec-medencében és Harkiv megyében. A harcászati légierő 54 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást számolt fel, a csapások eredményeként mintegy 380 „nacionalista” életét vesztette és 38 haditechnikai eszköz vált üzemképtelenné.

A rakétacsapatok megsemmisítettek egy Osza-AKM légvédelmi rakétaindítót, egy Szmercs rakétasorozatvetőt és egy légi célfelderítő radarállomást, a tüzérségi egységek pedig hat harcálláspontot, 28 tüzérségi alegységet tüzelőállásban, 179 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást és két lőszerraktárt.

A tábornok szerint az orosz légvédelem lelőtt egy Bayraktar-TB2 drónt a Kígyó-szigetnél, két pilóta nélküli légi járművet a Donyec-medencében és egy Szu-25-ös repülőgépet a Harkiv megyei Pohonivka falu közelében.

Az orosz védelmi tárca összesítése szerint a háború kezdete óta az ukrán fegyveres erők 157 repülőgépet, 116 helikoptert, 768 drónt, 298 föld-levegő rakétarendszert, 2933 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 336 rakéta-sorozatvetőt, 1411 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 2758 speciális katonai járművet veszítettek.

Korábban írtuk