A hazánkra egyre inkább ránehezülő, nemzetközi nyomás alatt néha úgy érezhetjük, a visegrádi országokon kívül senkire nem számíthatunk. Ilyenkor nem kell mást tennünk, mint elolvasnunk az ismert konzervatív amerikai hírportál, a breitbart.com legutóbbi, Magyarországról megjelentetett cikkéhez írt kommentárokat.

Fotó: MTI, archív, szerk.

A breitbart.com rendszeresen beszámol a Magyarországon, illetve hazánkkal kapcsolatban történő politikai eseményekről, és ha ezeket elolvassuk, a cikkek után megjelenő, olvasói megjegyzésekből mindig erőt meríthetünk.

Legutóbb két napja jelentettek meg rólunk egy hírt, “Magyarország azt követeli, hogy az EU ‘gyáva’ alelnöke mondjon le, miután az a Sorost ért kritikák miatt antiszemitáknak bélyegezte őket” címmel.

A cikkben önmagában nem találhatunk számunkra új információt, de érdemes elolvasgatni a történtekkel kapcsolatos olvasói véleményeket, amelyek közül az alábbiakban válogatunk.

“Frans Timmermansnak nagy gyakorlata van a ‘terelésben’. Tisztában van vele, hogy Orbán Viktornak és Magyarországnak igaza van a Sorossal kapcsolatos ügyben, és [Soros] kizárólag bajt hozott a civilizált világra. Timmermansnak nincsenek elfogadható érvei, ezért egy kétes váddal illeti Magyarországot. Le kell mondania és be kell őt perelni rágalmazásért”. (Idogiveadamn)

“Hajrá, Magyarország! Orbán egy hős. Itt volt az ideje, hogy valaki szembeszegüljön ezekkel a balosokkal, akik oly’ flegmán használják becstelen módon az antiszemitizmus fogalmát arra, hogy elhallgattassák a jogos kritikát, amellyel egy zsidó származású embernek a társadalomra ártalmas viselkedését illetik”. (Rufus63)

“A magyaroknak már megint 100 százalékban igazuk van, ez az aljas uzsorás maga a gonoszság, a fertő legalja. Ezt a gyűlöletes gyilkost bíróság elé kell citálni, el kell ítélni és meg kell büntetni, mielőtt az ördög ismét maga mellé szólítja – csakúgy, mint az összes támogatóját”. (Letusleaveatonce)

“A magyaroknak igazuk van, akik pedig Sorost védelmezik, azok korruptak. Nem agysebészet [erre rájönni]”. (maude)

“Victor (sic!) az egyetlen vezető, akinek van vér a pucájában, hogy kimondja az igazságot! Ez a ti országotok, ez Magyarország, rúgd ki onnan azt a hazaáruló diktátor Sorost! És kobozd el a vagyonát is!” (Disgusted)

“Timmermans nincs tisztában azzal, hogy tizenévesen Soros összedolgozott a zsidók ellenében a nácikkal, vagy csak nem érdekli? Soros egy ördögi figura, aki antifa csapatokat is pénzel”. (bovnyccc)

“Az EU pedig anti-európai, anti-magyar, anti-zsidó és anti-minden és -mindenki, aki nem akarja, hogy Soros és a tömeges bevándorlók lerohanják és megerőszakolják őket”. (Zzz)

“Mindabban, amit [Orbán] mondott, egyetlen szó sem hangzott el, amire rá lehetne fogni, hogy antiszemita lett volna. Ezek az emberek megőrültek. Soros fenyegetést jelent a civilizált társadalmakra és le kéne csukni […]”. (Susan Sloate)

“Nekem úgy tűnik, a magyar kormány az egyetlen bátor kormány Európában”. (Tony Renney)

“Bárcsak több vezető merne szembeszállni Sorossal! Le lehet győzni, de több nemzetre és számtalan nyomozásra lesz szükség hozzá. Alig várom, hogy bilincsben lássam”. (The frosty one)

“Az antiszemitizmussal való vádaskodás csak azt mutatja, mennyire szégyentelenek (és kétségbeesettek!) az EU-s uralkodók, hogy mennyire gusztustalanok és szemérmetlenek. Szóval antiszemita vagy, ha nem akarod, hogy Soros elvegye Magyarországot a magyaroktól? […]” (shell mckeown)

“A globalisták gyűlölik a szabadságot”. (WayTruthLifeJesus)

“Na, már megint az antiszemita halandzsa! Ez a visszataszító gazdasági lejmolóművész az emberek ellensége, akár zsidók, akár nem zsidók. Rothadó ujjai minden anarchista, társadalomellenes tortában benne vannak. Isten áldja Magyarországot!” (Lady Rotha)

“Jó, ha Magyarországot az ehhez hasonló esetek emlékeztetik arra, hogy a valódi ellenség a nyugaton, nem pedig keleten lakozik. Kíváncsi vagyok, újraépítik-e a vasfüggönyt a közép- és kelet-európai országok, hogy megvédjék magukat a reménytelenül balra tolódott, egyre inkább iszlámosodó nyugat-európaikkal szemben. Egy napon lehet, hogy ez nem is lesz olyan rossz ötlet. Akkorra már mindegy lesz a világ más tájain még megmaradt civilizációknak és kultúrának”. (LuciusAnnaeusSeneca)

“Timmermans csak rossz színben akarja feltüntetni Magyarországot, amiért nem hajlandók migránsokat befogadni. Amíg az EU majd belegebed abba, hogy a döntéseik okozta katasztrófát túlélje, addig Magyarország majd fejleszti a gazdaságát”. (Les.deplorables.erica)

“Nem lehet nem szeretni a magyarokat. Ők a jó ügyért harcolnak”. (TheLastPlainsman)

“Orbánnak igaza van.
Timmermansnak nincs igaza.
Az EU-nak nincs igaza”.
(gintonicgalore)

“Istenem, ezek a magyarok annyira tökös legények!” (Donald P. Trumpe)

demokrata.hu