A szír kormány áldozatokról nem tett említést.

Hirdetés

A Nagy-Britanniába emigrált Emberi Jogi Szíriai Megfigyelő Központ (OSDH) aktivista szervezet közleménye szerint Izrael négy rakétát lőtt ki az aleppói nemzetközi repülőtér egyik kifutópályájára és a környező raktárakra. Az OSDH szerint a raktárakban feltehetően iráni rakétaszállítmány volt.

Az elmúlt években Izrael több száz támadást hajtott végre a damaszkuszi kormány ellenőrzése alatt álló területen, de ritkán ismerte el vagy nyilatkozott ilyen támadásokról – írta az AP amerikai hírügynökség. Az izraeli hadsereg nem nyilatkozott az aleppói repülőtér elleni szerdai támadásokról sem.

Izrael annyit ugyanakkor közölt, hogy a célpontjai az Iránnal szövetséges fegyveres csoportok – közöttük a libanoni Hezbollah – támaszpontjai. A libanoni síita szervezet több ezer fegyverest küldött Basár el-Aszad szíriai elnök hadseregének támogatására.

Izrael vasárnap egy nyugat-szíriai katonai létesítményt támadott. A műholdas felvételeken látni lehetett, hogy a rakéták mekkora pusztítást vittek végbe a raktárban, amelyben az ellenzéki megfigyelő aktivista szervezet szerint Irán támogatta fegyveresek közepes hatótávolságú rakétáit tartották.

Júniusban izraeli légicsapások miatt átmenetileg le kellett állítani a damaszkuszi repülőtér forgalmát.

Korábban írtuk