Szerdán az új fertőzöttek száma 1547 volt.

Hirdetés

A tokiói kormányzat csütörtökön 393 új koronavírus-fertőzöttről adott hírt, amellyel 33 770-re nőtt a fertőzöttek száma a fővárosban. Ez a legmagasabb szám az ország 47 prefektúrája között. Tokióban az eddigi napi rekord 472 volt, amelyet augusztus elsején mértek.

A hideg idő beálltával a fővárosban a napi új fertőzöttek száma két egymás követő napon 300-zal emelkedett, amit annak tudnak be, hogy az emberek több időt töltenek zárt térben, megfelelő szellőztetés nélkül.

Az ország legészakibb prefektúrájában, egyben népszerű turisztikai célpontján, Hokkaidón megugrott a koronavírus-fertőzödések száma, csütörtökön 236 új esetről számoltak be, ami szintén rekordot jelent.

Korábban írtuk

A hideg időjárásáról ismert Hokkaidón összesen 4797 fertőzöttről és 122 halálesetről számoltak be.

Japán a gazdaság támogatása céljából enyhíti a korlátozásokat, hogy ösztönözze a belföldi utazásokat, és fel tudjon készülni a jövő évre halasztott tokiói olimpiára. A Japán Orvosi Társaság azonban egy esetleges harmadik hullámra figyelmeztetett, tekintve, hogy az esetszámok emelkedtek az elmúlt egy hónapban.

Az országban jelenleg a rendezvények résztvevőinek számát a helyszín kapacitásának 50 százalékára korlátozzák, és csütörtökön jóváhagyták a november 30-án lejáró rendelkezés meghosszabbítását jövő év február végéig.

Nisimura Jaszutosi, a koronavírus-járvány kezeléséért felelős miniszter egy sajtótájékoztatón elmondta, ezt a korlátozást a vírus terjedésének függvényében felülvizsgálhatják.