Hirdetés

Felmentették a Capitoliumnál lövöldözőt

Miután a capitoliumi rendőrség belső vizsgálata lezárult, felmentették azt a rendőrt, aki az épületen belül agyonlőtte a január 6-ai tüntetés egyik résztvevőjét, a 35 éves Ashli Babbittet, az amerikai légierő egykori tisztjét, aki korábban Afganisztánban és Irakban is szolgált. Az erről szóló, szűkszavú közlemény szerint „az ügyben egyéb intézkedés nem történik”, a nyomozást lezártnak tekintik. Az amerikai Igazságügyi Minisztérium már áprilisban bejelentette, hogy a rendőr ellen nem emelnek vádat, mert szerintük „nem áll rendelkezésre kielégítő bizonyíték a büntetőjogi eljárás megindítására”.
(Ken Dilanian, Rich Schapiro: Capitol Police officer who shot Ashli Babbitt exonerated in internal probe, NBC News, 2021. 08. 20.)

Liberális propaganda a kémiaórán

A Utah állambéli Lehi középiskolájának kémiatanárát átmeneti időre felfüggesztették állásából, miután az egyik diák az interneten közzétette azt a titokban készített videót, amelyen a tanár óra közben gyűlölködő monológot tart a korábbi elnökről. „Utálom Donald Trumpot. Igenis kimondom. Nem érdekel, mit gondoltok. Ő egy szexuális ragadozó, szó szerint degenerált. Nyugodtan köpjetek be az átkozott iskolavezetőknek, úgysem érdekli őket. (…) Nem kell megtennetek mindent, amit a szüleitek mondanak. És nem kell mindabban hinnetek, amiben a szüleitek hisznek. Hiszen nagy valószínűséggel okosabbak vagytok náluk. (…) Hihettek, amit akartok, csak itt ne hangoztassátok, mert valószínűleg nevetségessé teszlek benneteket” – hangzik el többek közt a négyperces monológban, miközben a háttérben az egyik diák azt kérdezi, a tanár liberális-e, egy másik pedig kifakad: „De hát ez kémiaóra!”
(Chrissy Clark: Utah Teacher Calls Donald Trump ‘Literal Moron’ In Chemistry Class Rant, Gets Placed On Leave, The Daily Wire, 2021. 08. 19.)

Transgender Man's Recovery from Top Surgery

Nőtt a nemváltoztató műtétek száma

Az Amerikai Plasztikai Sebészeti Egyesület (ASPS) nyilvánosságra hozta a „gendermegerősítő műtétekkel” kapcsolatos statisztikáit, amelyekből kiderül, hogy 2020-ban a nemváltoztatáshoz köthető műtétek száma a megelőző évhez képest 12 százalékkal nőtt még annak ellenére is, hogy a koronavírus-járvány miatt az egészségügyi ellátásban komoly korlátozásokat vezettek be. A nőből férfivá operált páciensek esetében a melleltávolító műtétek száma 15 százalékkal, a férfiból nővé varázsoltak körében az arc- és mellplasztikai beavatkozások 14 százalékkal emelkedtek egy év alatt. Dr. Justine Lee, a Los Angeles-i Egyetem orvosa és az ASPS tagja azt nyilatkozta, plasztikai sebészként soha nem volt ennyi páciense, és már „2023-ra ad időpontokat”.
(Dr. Susan Berry: Transgender Surgeries Surged During Pandemic as All Other Health Care Fell Dramatically, breitbart.com, 2021. 08. 19.)

Vizet prédikált, bérleti díjat szedett

Az amerikai Képviselőház progresszívokból álló csapatának (Squad) egyik tagja, a Massachusetts államból érkezett, demokrata párti Ayanna Presley a világjárvány csúcspontján a bérleti díjak átmeneti eltörlésének egyik leghangosabb szószólója volt. Egy 2020 decemberi Twitter-üzenetben például azt írta: „El kell törölnünk a bérleti díjakat, meg kell hosszabbítanunk a kilakoltatásokra és ingatlan-lefoglalásokra vonatkozó moratóriumot, és jogi segítséget kell nyújtanunk azoknak, akiket a kilakoltatás veszélye fenyeget.” A 2020-as évre vonatkozó, nemrég beadott adóbevallása szerint azonban a nagy harc közepette sikerült 15 ezer dollár körüli bevételre szert tennie egy, a férje nevén lévő bostoni ingatlan bérbeadásából. Az összeg megegyezik az egy évvel korábbi, a világjárvány előtt ebből szerzett jövedelmével.
(Peter Hasson: Ayanna Pressley, ‘cancel rent’ advocate, discloses thousands of dollars in rental income, FOX News, 2021. 08. 16.)

Korábban írtuk

Találják ki, milyen vallású a Harvard Egyetem új káplánja!

A világhírű, Massachussets állambéli Harvard Egyetem új káplánja a héten kezdte meg munkáját, amelynek fő célja az intézmény több mint negyven vallási vezetőjének összefogása és a különféle vallási háttérrel rendelkező diákok irányítgatása. Ez önmagában nem feltétlenül lenne izgalmas, ám a hír mégis világszerte bejárja a sajtót.
Ennek oka nem más, mint az, hogy a 44 éves új vallási vezető, Greg Epstein maga ateista; ennek ellenére társai ellenvoks nélkül szavazták meg az egyetem káplánjának.
Epstein szerint megválasztása „a befogadás szempontjából mérföldkőnek” számít, hiszen „azt jelenti, hogy olyan emberek, akik közt fontos témákban komoly nézeteltérések léteznek, együtt is tudnak működni, és a valódi szeretet és kölcsönös megbecsülés többet számít, mint az, amiben különböznek egymástól”.
(Andrew Brinker: Harvard’s new head chaplain is an atheist, unanimously elected by his peers, 2021.08.18.)

A normalitás szikrája

Glenn Beck amerikai konzervatív rádiós műsorvezető alapítványa, a The Nazarene Fund mindössze három nap alatt több mint 20 millió dollárt gyűjtött arra, hogy Afganisztánban rekedt keresztényeket mentsenek ki. Beck néhány nappal korábban egy rádióműsorban azt mondta: „Az ottani hívek szétszéledtek. A keresztények nincsenek együtt, nem együtt bujdokolnak, szétszóródtak. A tálibok megállítanak, ellenőrzik a telefonodat. Ha van rajta egy Biblia-alkalmazás vagy bármi, ami Jézushoz kötődik, azonnal megölnek. Felgyújtják azokat, akik áttértek, mert a tálibok szerint ők a legrosszabbak”. Az ismert műsorvezető hozzátette: tisztában van azzal, hogy nagyon veszélyes vállalkozásba fogtak, és segítőik a saját életüket is kockára teszik, de hisz abban, hogy sikerül sok keresztényt kimenteniük az ismét tálib fennhatóság alá került országból.
(Sarah Taylor: Glenn Beck’s audience raises staggering $22 million in 2 days to rescue Christians trapped in Afghanistan, The Blaze, 2021. 08. 20.)