Hirdetés

Remek sportolónő ez a férfi

A férfiként született súlyemelő, Laurel Hubbard, aki az olimpiai játékok első transznemű versenyzője volt, elnyerte az Év Női Sportolója címet az új-zélandi Otagói Egyetemtől. Hubbard a férfiaknak kiírt ifjúsági versenyeken indult hazájában, mielőtt – több mint kilenc esztendeje – nemet váltott volna.
(Dylan Terry: Transgender star Laurel Hubbard named ‘sportswoman of the year’, news.com.au, 2021. 10. 03.)

Meleg férfi Playboy-girl

Bretman Rock közösségimédia-sztár lett az első homoszexuális férfi, aki a világhírű Playboy magazin címlapján megjelenik. Az 1953-ban alapított, eredetileg elsősorban heteroszexuális férfiaknak szóló újság első oldalán eleddig csak kétszer szerepelt férfi: 2017-ben az alapító, nem sokkal korábban elhunyt Hugh Hefner, majd 2020-ban a Puerto Ricó-i rapper, Bad Bunny. A Playboy mexikói kiadásának címlapján a múlt évben már volt látható egy férfiként született, magát nőnek érző modell, Victoria Volkova, 2017 novemberében pedig Ines Rau személyében először szerepelt a középső, kihajtható oldalakon nyíltan transznemű modell.
(Matt Lavietes: Bretman Rock becomes Playboy’s first gay male cover star, NBC News, 2021. 10. 04.)

Kid with grade F on notebook

Az egyes is rasszista

A Minnesota állambéli White Bear Lake városában található, hatodik-nyolcadik osztályos gyermekeket oktató Sunrise Park Általános Iskola a „rendszerszintű rasszizmus” elleni harc jegyében megváltoztatja az osztályozáskor használatos előírásokat. Ennek értelmében eltörlik az elégtelent (az Egyesült Államokban ezt az F betűvel jelzik), és a nullától 49,9 százalékig terjedően értékelt dolgozatokat nem veszik figyelembe. Az intézmény honlapja szerint ellenőrizték az értékelési szokásokat, és „a színes bőrű diákok körében osztályozási egyenlőtlenségekre” bukkantak.
(Pilar Arias: Minnesota middle school will eliminate ‘F’s to combat ‘systemic racism’, FOX News, 2021. 10. 02.)

A forradalom már a WC-ben van

Sophia Marjanovic szélsőbaloldali aktivista vezetésével néhány demonstráló a demokrata párti Kyrsten Sinema szenátort kamerákkal követte az Arizona Állami Egyetem WC-jébe, és verbálisan vegzálta, amiért a politikus nem volt hajlandó támogatni a Biden-kormány által előterjesztett, elképesztő méretű, 3,5 billió dolláros gazdasági segélycsomagot, hanem 2,1 billió dollárra szerette volna megkurtíttatni. „Majd akkor beszélek arról, hogy Sinema szenátort követtem a WC-be, amikor lesz rá időm. Egyikőtöknek sincs joga megkérdőjelezni a stílusomat” – írta Marjanovic a Facebookon. „Egyelőre nézzetek szembe a ténnyel, hogy bevándorlóktól elrabolt, ősi földön éltek. […] Azonnal adjatok állampolgárságot az amerikai–mexikói határtól délre élő, bennszülött rokonaimnak!”
(Andrea Blanco, Natasha Anderson: Hard-left activist who filmed herself heckling moderate Dem Senator Kyrsten Sinema in bathroom, The Daily Mail, 2021. 10. 04.)

Korábban írtuk

Terrorista szülők

Miután egyre több iskolai tanácsi ülés fullad verbális adok-kapokba elsősorban a genderideológia és a kritikai fajelmélet oktatása, illetve a maszkviselési szabályok miatt, néhány tankerület levélben kérte Joe Biden elnököt, hogy legyen segítségükre szövetségi rendfenntartókkal és „egyéb támogatással”. Az Iskolai Tanácsok Országos Szervezete szerint ugyanis a lázadozó szülők „gaztettei a belföldi terrorizmus és a gyűlölet-bűncselekmény megnyilvánulásaival lehetnek egyenértékűek”.
(Emily Zanotti: School Boards Demand Biden Deploy Federal Law Enforcement To Meetings, The Daily Wire, 2021. 10. 01.)

Bűnös, mert szót fogadott

A kabuli nemzetközi repülőtér biztosításával megbízott egyik tizedes, Hunter Clark ellen hivatalos vizsgálatot indított a tengerészgyalogság, miután a fiatal férfit Donald Trump korábbi elnök felhívta maga mellé a színpadra egy szeptember 25-i, Georgia államban tartott politikai nagygyűlésen.
(James Clark, Jeff Schogol: US Marine who says he rescued baby at Kabul airport investigated for appearing at Trump rally, Task & Purpose, 2021. 09. 30.)

A normalitás szikrája

A Texas állambéli Val Verde megye képviselői egyhangúan úgy döntöttek, hogy pert indítanak Joe Biden elnök ellen, amiért kötelesek voltak menedéket nyújtani a mexikói határon elhelyezkedő nemzetközi híd alatt sok ezer illegális migránsnak, miután a határvédelem rendelkezésére álló menedékhelyek mind megteltek. „Amióta az eszemet tudom, a bevándorlási reformokról beszélünk” – nyilatkozta Beau Nettleton megyei megbízott. „Az utóbbi húsz évben mindkét nagy párt vezette már az országot, és semmivel nem jutottunk előrébb, csak még nagyobb galiba lett az eredmény. Ez megbocsáthatatlan, és itt az ideje, hogy összefogjanak a határ menti megyék és városok, és végre tegyünk valamit. Nem tudom megmondani, eredményes lesz-e a per, de legalább ráirányítja a figyelmet a problémára. Ők ugyanazt az esküt tették le, mint én, hogy be kell tartatnunk az alkotmányt és az Egyesült Államok, illetve Texas állam törvényeit. Meg kell felelniük az esküjüknek, és véget kell vetniük a zűrzavarnak.”
(Emily Crane: Texas county to sue Biden over 30K Haitian migrants crossing border, New York Post, 2021. 09. 29.)