Fotó: shutterstock.com

A tények is rasszisták

Elizabeth DiGangi és Jonathan Bethard törvényszéki orvosszakértők szakmájuk tudományos folyóiratában (Journal of Forensic Sciences) amellett érvelnek, hogy az emberi maradványok elemzésekor a „származás megállapítása a mélyen beivódott rasszista előítéletek miatt” sokkal inkább hátráltathatja az elhunyt személyazonosságának megállapítását, mintsem elősegítené, és csak „a fehér felsőbbrendűséget erősíti”. Kollégájuk, Elizabeth Weiss szerint a rassz megállapításának elmaradásával csak az azonosítatlan elhunytakat és családtagjai­kat hoznák még nehezebb helyzetbe.
(Christian Schneider: Forensic anthropologists urge scientists to stop saying skeletons have biological race, The College Fix, 2021. 10. 29.)

Hirdetés
Fotó: shutterstock.com
Colin Kaepernick

Százmilliós rabszolgaság

Colin Kaepernick korábbi amerikai futballista új Netflix-műsorának beharangozójában a futball világát a rabszolgasághoz hasonlítja. A sportolóból lett civil aktivista arról ismert, hogy ő térdelt le először az amerikai himnusz közben egy meccs előtt, így tiltakozva az Egyesült Államokat szerinte átható rasszizmus ellen. Az új sorozat kedvcsinálójában sötét bőrű játékosokat vizslatnak fehér edzők, majd a felvétel átvált egy, a rabszolgatartás korából ismert piacra, ahol a bőrszínt tekintve ugyanezzel a felállással adják-veszik az embereket. Kaepernick a futballal – a fizetését és bónuszokat tekintve – összesen 44 millió dollárt (közel 14 milliárd forintot) keresett, 2019-ben pedig állítólag közel tízmillió dollárt (több mint 3 milliárd forint) kapott a ligától egy peren kívüli megállapodás keretében kártérítésként azért, mert úgymond „kirekesztették” azután, hogy megkezdte térdeplős mutatványát.
(Erik Ortiz: Colin Kaepernick in Netflix series likens NFL draft to slavery: ‘No dignity’, NBC News, 2021. 11. 02.)

Fotó: shutterstock.com

A 12 évesek szexuális élete

A Virginia állambéli Fairfax megye új felmérésbe kezdett a 12 évesnél idősebb iskolások körében. Többek közt azt tudakolják a gyermekektől, transzneműnek tartják-e magukat, létesítettek-e már szexuális kapcsolatot, ha igen, először hány éves korban, illetve eddig hány különböző emberrel életük során és az elmúlt három hónapban, továbbá hogy a legutóbbi ilyen alkalommal használtak-e óvszert, és kipróbálták-e már az orális szexet. Ez az a megye, ahol szeptemberben két könyvet is el kellett távolítani az iskolai könyvtárakból, miután néhány szülő észrevette, hogy nyíltan szexuális tartalmúak.
(Hank Berrien: Fairfax County Asks 12-Year-Old School Children About Their Sex Life, The Daily Wire, 2021. 11. 09.)

Meggyilkolta megmentőjét

Egy illegális, Hondurasból érkezett migráns, aki magát fiatalkorú menekültnek kiadva jutott nemrég az Egyesült Államok területére, brutálisan meggyilkolta a 46 éves négygyermekes családapát, Francisco Javier Cuellart, aki befogadta. A valójában 24 éves Yery Noel Medina Ulloát a véres gyilkosság után a Florida állambéli Jacksonville-ben fogták el, és egyelőre nem világos, egyáltalán hogyan jutott oda, miután Texasban állították elő a tiltott határátlépés után. Az áldozat egyik lánya, Mary Carmen Cuellar azt állítja, a Biden-kormány szállíttatta a gyilkost Floridába és bízta rá a családjukra. „Olyan volt, mintha apa szívességet tenne valakinek, mert [Ulloa] nagyon szegény országból jött. Szerintünk valaki megkérte rá. Apa nagyon jólelkű volt, szívesen segített” – nyilatkozta a lány.
(Jack Morphet, Lee Brown, Jorge Fitz-Gibbon: Illegal immigrant who posed as minor while crossing border charged with murder in Florida, New York Post, 2021. 11. 04.)

Korábban írtuk

James O’Keefe

FBI-látogatás

November első hétvégéjén az FBI razziát tartott a jobboldali akciócsoport, a Project Veritas alapítója, James O’Keefe New York-i lakásán. Előző nap O’Keefe arról számolt be, hogy a belügyminisztérium az elnök lányának, a 40 éves Ashley Bidennek állítólag ellopott naplójával kapcsolatban vizsgálódik a Project Veritasnál. A naplót korábban egy ismeretlen személy juttatta el a csoporthoz, ám miután nem tudtak meg­győződni a hitelességéről, úgy döntöttek, a benne foglaltakat nem hozzák nyilvánosságra. „Melyik univerzumban folytat vizsgálatot az elnök nyomozóirodája és belügyminisztériuma egy állítólag ellopott napló ügyében? Egy napló ügyében! Ez a nyomozás bűzlik a politikától” – írta O’Keefe.
(Kana Ruhalter, Blake Montgomery: FBI Raids Project Veritas Founder’s Home Over Ashley Biden’s Diary, The Daily Beast, 2021. 11. 06.)

Fotó: shutterstock.com

Abortuszpárti muzsika

A Sonic Youth nevű rockbanda újra kiadta két korábbi albumát kifejezetten azzal a céllal, hogy a befolyt összegből abortuszpárti csoportokat segítsen. „A Sonic Youth támogatja azt a határon belüli és világméretű közösséget, amely az abortuszt egészségügyi szolgáltatásnak és alapvető emberi jognak tekinti” – jelentették be az Instagram nevű közösségi portálon.
(Alana Mastrangelo: Rock Band Sonic Youth Releases Albums to Benefit Groups Transporting Women Seeking Abortions, breitbart.com, 2021. 11. 05.)

Fotó: shutterstock.com

A normalitás szikrája

A Texas állambéli Southlake-ben a szülők megelégelték az iskolákban folyó marxista propagandát, és sorozatban a harmadik olyan tagot választották be az iskolai tanácsba, aki megígérte, hogy harcolni fog a kritikai fajelmélet oktatása ellen. Andrew Yeager reklámértékesítési vezető a szavazatok több mint 65 százalékát nyerte el egy korábbi tanárral, Stephanie Williamsszel szemben. Yeager győzelmével a progresszív eszméket ellenző tagok 4:3 arányban többségbe kerültek a Carroll Független Iskolakerületet felügyelő tanácsban.
(Mike Hixenbaugh: Diversity plan opponents win control of school board in Southlake, Texas, NBC News, 2021. 11. 03.)