Szexkönyvek az iskolákba

A Virginia állambéli Fairfax megye állami iskoláinak könyvtáraiba visszakerült két olyan kötet, amely kifejezetten szemléletesen mutatja be a gyermekeknek a homoszexuális kapcsolatok rejtelmeit, és amelyekre még szeptemberben egy édesanya hívta fel a helyi iskolakerület képviselőinek figyelmét. Ezek után a könyveket egy rövid „ellenőrzés” idejére eltávolították az iskolapolcokról, ám november vége óta ismét ott vannak; az állami iskolákat fenntartó testület szerint azért, hogy ezzel is „erősítsék az irodalmi sokszínűség iránti elkötelezettségüket”.
(FCPS Reinstates Two Books, Reaffirming Commitment to Supporting Diversity in Literature, fcps.edu, 2021. 11. 23.)

Hirdetés
Fotó: shutterstock.com

Az igazi Kenosha

A liberális The New York Times korábbi újságírója, Nellie Bowles egy expozéban felfedte, hogy amikor akkori munkaadója a kenoshai zavargások helyszínére küldte tudósítani, a cél az volt, hogy megerősítse azt a „fősodrú liberális érvelést”, amely szerint „jó és egészséges, ha üzleteket gyújtanak fel a faji egyenlőség zászlaja alatt”, mert így „kifejezésre lehet juttatni a jogos felháborodást, a boltoknak pedig úgyis van biztosításuk”. Bowles a Kyle Rittenhouse-t felmentő ítélet kihirdetése után megírta, hogy Kenoshában ébredt rá, milyen szegény körzetek kisboltjait verték szét a BLM-es és antifa randalírozók, és mindez mennyire megviselte az ott élőket. Erről szóló cikkét azonban csak a 2020-as elnökválasztás után, vagyis hónapokkal később hozta le a liberális napilap.
(Nellie Bowles: The challenge of reporting about Kenosha in the aftermath of the riots, Common Sense with Bari Weiss, 2021. 11. 19.)

George Floyd mint Jézus

Az Amerikai Katolikus Egyetemen két helyen is ki van függesztve Kelly Latimore Mama című festménye, amely Michelangelo Pie­tájának mintájára készült, és amelyen a fekete Szűz Mária a keresztről levett, fekete George Floyd testébe bújt fiát gyászolja. Bár az egyetem szerint a képen Mária és Jézus láthatók, a mellette kifüggesztett leírás szerint „George Floyd 2020. május 25-én bekövetkezett erőszakos halálát követően Lattimore ezt az ikont júniusban készítette”, maga az alkotó pedig még áprilisban azt nyilatkozta, a festményt partnere rendelte meg „George Floyd halálát meggyászolandó”.
(Mary Margaret Olohan: Catholic University Celebrates Painting of George Floyd as Jesus Christ, Releases Report on Racism, The Daily Signal, 2021. 11. 22.)

Fotó: shutterstock.com

Nem sértegethetik a szexuális bűnözőket

A Coloradói Szexuális Bűnözőket Felügyelő Bizottság tagjai 10:6 arányban megszavazták, hogy a szexuális bűnözőkre ezentúl a „szexuális bűncselekményeket elkövető felnőtt”-ként utalnak majd, így kerülendő, hogy „a címkézéssel negatívan befolyásolják a tettesek rehabilitációjának” kimenetelét. Kathy Heffron kirendelt védő szerint az újítás egyszerre tartja tiszteletben az áldozatokat és „kerüli el azt a minősítést, amely a szexuális bűncselekmények elkövetőit negatív módon érinti”.
(Sex Offender Management Board Votes to Change Language in Standards & Guidelines for Treatment Providers, dcj.colorado.gov, 2021. 11. 19.)

Korábban írtuk

Véres forradalom?

A Wisconsin államban történt és e sorok írásakor már hat halálos áldozatot és számos súlyos, életveszélyes sérültet követelő autós merénylet után egy BLM-aktivista, Vaun Mayes a helyszínről egy facebookos élő videóban azt mondta, a karácsonyi fesztivál ünneplőit ledózeroló autó fekete bőrű vezetőjét, Darrell Brooksot a Kyle Rittenhouse ügyében meghozott felmentő ítélet bőszíthette fel. Mayes szerint „meg kell várnunk, mit mondanak róla, miért történt mindez. De úgy tűnik, nem kizárt, hogy forradalom kezdődött Wisconsinban. Méghozzá a karácsonyi parádén.”
(Rachael Bunyan: Black Lives Matter activist says Waukesha Christmas parade horror that left five dead was linked to Rittenhouse verdict, The Daily Mail, 2021. 11. 23.)

Fotó: shutterstock.com

Ha nincs autó, nincs lopás

London Breed, az ultraliberális San Francisco demokrata párti polgármestere a városban elharapódzó bolti lopások és egyéb tulajdon elleni, nemegyszer a bolti alkalmazottakkal szembeni erőszakkal járó bűncselekmények ellen az autók belvárosból történő kitiltásával harcolna. Egyelőre nem tudni, mikortól lépnek majd életbe az újítások, hiszen ezekben a napokban kezdődik a karácsonyi bevásárlási roham. Az Országos Kiskereskedelmi Szövetség szerint a méregdrága és szélsőségesen liberális San Francisco az ötödik leginkább érintett város a „szervezett kiskereskedelmi lopásokban” az Egyesült Államok területén, aminek következtében több országos üzletlánc is boltjaik bezárása mellett döntött az elmúlt hónapok során.
(Alexa Mae Asperin: Changes coming to San Francisco’s Union Square after Louis Vuitton retail theft, KRON4.com, 2021. 11. 22.)

A normalitás szikrája

A felmentő ítélet után Kyle Rittenhouse vendégségben járt Donald Trumpnál a volt elnök Florida államban található Mar-a-Lago Klubjában. Trump szerint Rittenhouse „ügyészi visszaélés áldozata” volt, és „nem lett volna szabad végigszenvedtetni vele ezt a tárgyalást. Ha nem húzza meg a ravaszt, most halott lenne”. Rittenhouse-t „nagyon rendes fiatalemberként” jellemezte a volt elnök a Fox News hírcsatornán Sean Hannitynek adott interjújában, nem sokkal a találkozó után.
(Kenneth Garger: Kyle Rittenhouse met with Donald Trump at Mar-a-Lago after acquittal, New York Post, 2021. 11. 24.)