Hirdetés

Pedofil demokrata

Maine államban letartóztattak és gyermekpornográfia birtoklásával vádoltak meg egy prominens demokrata párti politikust, ám óvadéka mindössze 50 ezer dollár lett. A 75 éves Eliot Cutlert négyrendbeli, 12 év alatti gyermekkel kapcsolatos „szexuális tartalmú anyagok” birtoklásával vádolják. Cutler az 1970-es években a Carter-adminisztrációnak dolgozott, később pedig a szintén demokrata párti Ed Muskie maine-i szenátor hivatalában tevékenykedett. Az ellene felhozott négy vádpont egyenként maximum öt évig tartó szabadságvesztéssel büntethető.
(NCM Staff: Eliot Cutler arrested following search of two properties, News Center Maine, 2022. 03. 25.)

Nem kell az embrió

Heather Wilhelm-Routenberg csak akkor akart gyermeket vállalni „házastársával”, Robbie-val, ha lányuk lehet, azt állítja ugyanis, hogy korábban kétszer is szexuálisan bántalmazták. A leszbikus pár szerint a New York állambéli Lathamben működő CNY termékenységi klinika biztosította őket arról, hogy laborjukban meg tudják határozni az embrió nemét – amelyet egyébként Robbie petesejtjéből és egy donor spermájából hoztak létre –, mielőtt Heather szervezetébe ültették volna. Ám amikor a nő 15 hetes terhes volt, kiderült: fiút hord a szíve alatt. A hírtől mély depresszióba esett. Miután a fiúcska 2020 decemberében megszületett, Heathert öngyilkos gondolatok kínozták, és nem volt képes egészséges kötődést kialakítani a kisbabával. Bár ez később megváltozott, és megszerette a kicsit, a pár most 11 vádpontban perli a CNY-t, amiért lány- helyett fiúgyermekük született.
(Amy Klein: Couple who asked for female embryo sues fertility clinic over baby boy, New York Post, 2022. 03. 27.)

Mi az, hogy nő?

Ketanji Brown Jackson Joe Biden elnök jelöltje a Legfelsőbb Bíróság megüresedett székébe – meghallgatásán azt mondta, nem tudja meghatározni a nő fogalmát, mert „nem biológus”. A kérdést a Tennessee állambéli Marsha Blackburn republikánus szenátor tette fel annak kapcsán, hogy napjainkban számos férfi vallja magát nőnek, és férfiak indulnak női sportversenyeken vagy töltik büntetésünket női börtönökben. A USA Today rövid időn belül a jelölt segítségére sietett, és hosszú elemzésben kifejtették: „Tudósok, genderjogi szakértők és biofilozófusok szerint Jackson válasza dicséretes, bár talán félreérthető. Helyeslik, hogy Jackson felvetette, a tudomány segíthet megfelelni Blackburn kérdésére, de megjegyzik, hogy egy hozzáértő biológus sem tudna határozott választ adni rá. A tudósok egyetértenek: nincs mód annak egyértelmű meghatározására, mitől lesz valaki nő, és mivel több milliárd nő él bolygónkon, sok a különbség köztük.”
(Alia E. Dastagir: Marsha Blackburn asked Ketanji Brown Jackson to define ‘woman.’ Science says there’s no simple answer, USA Today, 2022. 03. 24.)

Liberális szólás­szabadság

A Twitter letiltotta a konzervatív The Federalist egyik vezető szerkesztőjének, John Daniel Davidsonnak a fiókját egy bejegyzés miatt, amelyben Davidson férfiként utalt Rachel Levine tengernagyra. Levine, aki férfinak született, de nőnek tartja magát, a Biden-kormány egészségügyi helyettes államtitkára. „A Big Tech mindenkit el fog hallgattatni, aki kibeszél a woke ideológiából. Már nem is próbálják titkolni. Ha azt mondod, hogy Rachel Levine férfi, levadásznak. Nem számít, hogy Levine tényleg férfi. Az igazság nem alap a védekezésre” – írta Davidson, aminek következtében a közösségi médium értesítette, hogy blokkolták a posztot, és amennyiben nem törli, a Twitter-fiókjának léte is veszélybe kerül.
(twitter.com/MZHemingway, 2022. 03. 27.)

Korábban írtuk

Ez nem jött be

A progresszív Oregon állam iskolakerületének két alkalmazottját kényszerszabadságra küldték, miután egy TikTok-portálon közzétett videóban alpári módon nyilvánítottak véleményt azokról, akik nem támogatják a progresszív elképzeléseket. A klipet egy osztályteremben rögzítették egy szivárványos zászló előtt, amelyen felsorolják a progresszív-szélsőbaloldali, úgynevezett woke propaganda legnépszerűbb jelmondatait a BLM-mozgalomtól az LMBTQ-közösségen át a feministákig.
(Brooke Leigh Howard: The TikTok Account Causing Fresh Chaos in Scandal-Plagued Oregon School District, The Daily Beast, 2022. 03. 14.)

A bíró úr nő

Kalifornia államban kinevezték az első nyíltan transznemű bírót. Andi Mudryk a Sacramento Megyei Legfelsőbb Bíróság tagja lesz, miután a demokrata párti Gavin Newsom kinevezte egy nyugdíjba vonuló bíró miatt megüresedett hely betöltésére. Mudryk azt nyilatkozta: „Meghatódtam, büszke vagyok és izgatott. Hálával tartozom Newsom kormányzónak »mindannyiunk Kaliforniája« víziójáért.” Mudryk férfiként született, de életét nőként éli, és azt mondta, „transznemű nőként”, fogyatékossággal élőként, egy fekete bőrű férfi szülőjeként és a holokauszt zsidó túlélőinek leszármazottjaként szerzett élettapasztalatai „arra ösztönözték, hogy jogi karrierje során minden ember polgári jogaiért küzdjön”.
(Gregory Yee: California makes history with first openly transgender judge appointed to bench, Los Angeles Times, 2022. 03. 26.)

Fotó: shutterstock.com

A normalitás szikrája

Florida állam kormányzója, a republikánus Ron DeSantis rövid időn belül két fontos törvényt is hitelesített. Az egyik (HB 1467) többek közt azt írja elő, hogy a korábbinál nagyobb betekintést kell engedélyezni az államban élő szülőknek az iskolákban használt oktatási anyagokba. Ezzel kapcsolatban a kormányzó elmondta: „Hiszünk abban, hogy a szülőknek nemcsak szerepük, de alapvető szerepük van gyermekeik nevelésében. A floridai szülőknek joguk van részt venni gyermekük oktatásában. Nem fogjuk hagyni, hogy a politikusok megtagadják tőlük, hogy tisztában legyenek azzal, amit az iskoláinkban tanítanak.” A másik, március végén aláírt törvény (HB 1557) megtiltja a szexuális irányultsággal és nemi identitással kapcsolatos oktatást az óvodától a harmadik osztályig. Ez a tervezet az egész Egyesült Államokban heves kritikát váltott ki olyan baloldali körökben, amelynek tagjai szerint a szabályozás „marginalizálja” az LMBTQ-közösséghez tartozókat.
(Gene Saladna: Gov. DeSantis signs ‘curriculum transparency’ bill in Daytona Beach, WFTC9 ABC, 2022. 03. 25.)