Friss hírek szerint viaszszoborként költözött be Joe Biden és alelnöke, Kamala Harris Madame Tussaud londoni panoptikumába – márpedig ha így folytatják, az hamarosan a jövőjük is ez lehet. 

Hirdetés

Biden azzal zárja elnökségének első évét, hogy igencsak népszerűtlen a választók körében. Politikai programja elakadt a kongresszusban, otthon és külföldön is számos válsággal néz szembe, és sokukat saját maga gerjesztette. Mértékadó felmérések szerint a választók csak kevesebb mint negyven százalékának a bizalmát élvezi. Biden, kongresszusi szövetségeseivel, Nancy Pelosi házelnökkel és Chuck Schumer szenátusi frakcióvezetővel együtt egy népszerűtlen és radikális program mellett kötelezte el magát, és súlyos vereség elébe néz a novemberi kongresszusi választásokon

– mondta a Magyar Nemzetnek Minneapolisból Barry Casselman elemző, aki ötven éve ír országos politikáról Amerikában. A Gallup felmérése szerint a Biden politikai hátországát adó Demokrata Párt kilenc százalékpontos előnyről öt százalékpontos hátrányba került mostanra a republikánusokkal szemben. Ez több mint harminc éve, azóta példátlan, hogy idősebb George Bush republikánus elnök 1991-ben megnyerte az öbölháborút Irakkal szemben.

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Korábban írtuk