Fotó: MTI/AP/Alex Brandon
Hirdetés

A közlemény szerint a két vezető teljes mértékben támogatja a vizsgálatot, amelyet Lengyelország indított a keddi robbanás miatt.

Biden korábban azt mondta, hogy a Lengyelország területén becsapódott rakétát, amely két ember halálát okozta, valószínűleg nem Oroszországból lőtték ki.

Az amerikai szakértők szerint az első információk arra utalnak, hogy a rakétát az ukrán erők lőhették ki egy érkező orosz rakétára.

A rakéta az ukrán-lengyel határtól 6 kilométerre fekvő lengyelországi Przewodówban, egy gabonatárolóba csapódott be, és megölt két embert a lengyel külügyminisztérium keddi közlése szerint.

Korábban írtuk

A Downing Street szóvivője a kétoldalú tárgyalásról elmondta, hogy mindkét vezető Oroszországot tartja felelősnek a növekvő inflációért és az ehhez kapcsolódó globális gazdasági problémákért.

A brit közlemény szerint mind Biden, mind Sunak fontosnak tartotta ezenkívül az indiai-csendes-óceáni térségben való tartós elkötelezettség fenntartását.

vA közleményekből az is kiderült, hogy Biden és Sunak kölcsönösen elkötelezettek a Belfastban 1998-ban aláírt nagypénteki békeegyezmény fenntartása mellett, amely „elősegíti az együttműködést az Ír Köztársaság és az Egyesült Királyság között”.