Hirdetés

Szerda délután egy szóváltás után egy karddal kaszabolta le volt lakótársát Stuttgartban egy közel-keleti férfi. A brutális gyilkosságról azóta újabb drámai részletek derültek ki, a gépkocsi amely mellett a mészárlás lezajlott nem volt üres. A későbbi áldozat 11 éves lánya ült benne, akinek végig kellett néznie az édesapja elleni támadást. A gyermek azóta is sokkos állapotban van.

A német sajtó közben a gyilkosról is újabb részleteket tudott meg, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az Issa Mohammed néven ismert férfi nem szír állampolgár, hanem jordániai illetőségű palesztin, és nem 28 éves, ahogy iratai állítják, hanem 30. Mivel pedig Jordánia biztonságos országnak számít, így jogalap nélkül kaphatott menekültstátuszt 2015-ben.

A rendőrség egyelőre nem foglalkozik ezekkel azt információkkal, Issát szír állampolgárként kezelik. Azt viszont a rendőrség is elismeri, hogy Issa már ült börtönben lopásért és rongálásért.

A hétfői frankfurti gyilkosság ügyében – amikor egy Svájcba befogadott eritreai férfi lökött a vonat alá egy nőt és nyolc éves gyermekét – is forrnak az indulatok. A szövetségi rendőrség azt tervezi, hogy a nagyobb pályaudvarokra az eddiginél több rendőrt vezényelnek ki, hátha ezzel megakadályozzák a hasonló támadásokat. Azt ugyanakkor a hatóságok nem tudják még, hogy az erősítést honnan vezényeljék át.

A belügyminiszter, Horst Seehofer közben egy lapinterjúban azt is felvetette, hogy intelligens ellenőrzést vezetnek be a svájci-német határon a veszélyes elemek kiszűrésére. A támadást elkövető férfi ellen ugyanis hiába adtak ki körözést a svájci hatóságok, a 2006 óta Európában élő, és a saját családjára valamint egy szomszédjukra is rátámadó menedékkérő gond nélkül jutott át a német határon – közölte az M1.