Fotó: YouTube (képernyőfotó)
Hirdetés

Kadirov a Wagner alapítójának, Jevgenyij Prigozsinnak azt a kijelentését kommentálva, miszerint a cég állásait át akarják adni az orosz védelmi minisztérium erőinek, azt mondta:

„Ha az idősebb testvér Prigozsin és a Wagner harcosok távoznak, a vezérkar elveszít egy tapasztalt harci egységet, de a fiatalabb testvér, Kadirov és az Ahmat egység fogja helyettesíteni őket Artyomovszkban.”

„Ha egy ilyen forgatókönyv megvalósul, a harcosaink készen állnak arra, hogy előrenyomuljanak és bevegyék a várost. Szeretnénk azonban, ha az utolsó két kilométert nem harcosaink életének árán, hanem a kölcsönös megértés, a támogatás, valamint a parancsnokok és katonák elszántságának eredményeként vennénk be” – jegyezte meg Kadirov.

„Az állam érdekeinek és az ország biztonságának kell az első helyen állnia. Ha a különleges katonai művelet véget ér, szeretném, ha mindannyian győztesen kerülnénk ki belőle, és minden katona, parancsnok és orosz hazafi együtt állna ki” – tette hozzá Kadirov az Orosz Hírek szemléje szerint.

Korábban írtuk


Prigozsin korábban pénteken azt mondta, hogy a Wagner-egységek május 9-ig a Bahmutban lévő állásaikon maradnak, de utána hátrébb vonulnak, hogy pihenőt tartsanak. Utalt arra is, hogy a Wagner-csoport lőszerhiánnyal küzd.