Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

Erin Friday, a DeTrans Aware munkatársa a kaliforniai szenátusban szólalt fel a törvényjavaslat ellen, amelyet a demokrata törvényhozó, Scott Wiener támogatott, aki – mint Friday megjegyezte – egy gyermektelen, homoszexuális férfi.

Friday elmondta, hogy „több ezer” szülő a tagja a szervezetének, amely meg akarja védeni a gyerekeket a teljes életüket megváltoztató, a nemváltoztatásra irányuló orvosi kezelésektől, beleértve a gyógyszerezést és a műtéteket is.

„Kaliforniában már veszítették el szülők a gyámságot a saját gyermekeik felett pusztán azért, mert a születéskor kapott néven szólították őket” – emlékeztetett Friday. – „Kalifornia nem törölhet csak úgy el egy, az államon kívül született szabályozást, amely értelmében a szülőknek van joga döntést hozni gyermekeik egészségügyi ellátásával kapcsolatban”.

Friday szerint a törvényhozóknak inkább azokra az országokra kellene hallgatniuk – mint Svédország, Finnország, Norvégia, Nagy-Britannia és Franciaország -, amelyek már felfüggesztették a kiskorúak ilyesféle orvosi kezeléseit.

Korábban írtuk

„Száz százalékig meg kell bizonyosodni arról, hogy egy gyermek sterilizálása valóban életmentő beavatkozás” – jelentette ki Friday.

„A genderklinikákra járó gyerekek száma az egekben vank” – hívta fel a figyelmet. – „Az Egyesült Királyságban ez a lányok esetében 5000 százalékos növekedést jelent.”

„Mi, szülők tudjuk, hogy itt egy társadalmi fertőzésről van szó, mivel látjuk, ahogy a baráti csoportok klaszterei vallják magukat transzneműnek” – hangsúlyozta. – „Nem spontán módon kezdődik.”

„Ha a «transzgyógyászat» valóban megelőzi az öngyilkosságot, akkor miért van az, hogy minél elterjedtebbé válik, annál több lány követ el öngyilkosságot?” – tette fel a kérdést.

A szakértők szerint, állítja Friday, „a pubertásblokkolók és a nemi hormonok hosszú távú hatásai nagyrészt ismeretlenek. Azt viszont már tudjuk, hogy a csontsűrűségre és az agy fejlődésére hátrányosan hatnak”.

(forrás)