A hamburgi rendőrség rögzített, járművekre szerelt és a járőrök által viselt kamerákkal próbál megelőzni egy újabb szilveszteri nemi erőszak-hullámot, illetve azonosítani az elkövetőket – írja a Die Welt cikkére hivatkozva a Breitbart London.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció


Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Hamburg leglátogatottabb negyedeiben zárt láncú kamerarendszereket (CCTV) szereltek fel a szilveszteri ünneplésre való készülődés során. 

“A videó-megfigyelés segít majd eltántorítani a potenciális elkövetőket” – nyilatkozta Ralf Martin Meyer rendőrbiztos.

Ahogy a Breitbart London cikke emlékeztet, Hamburgban egy esztendővel ezelőtt nagyjából 400 nő és lány tett bejelentést a szilveszteri ünneplés alatt őket ért szexuális zaklatások miatt, és a rendőrséget rengeteg kritika érte azért, hogy hiába a nagyobb jelenlét, az erőszaktevők nagy részét mindmáig nem sikerült azonosítani.
A nyomozók a szilveszteri bulizók által készített felvételeket voltak kénytelenek végignézni abban a reményben, hogy így azonosítsák a tetteseket, és most azt remélik, az új kamerarendszernek köszönhetően ez egyszerűbb lesz.

A Hamburgban rendezett G20-csúcstalálkozó miatt kitört utcai zavargások után ugyanígy sikerült elkapni és bíróság elé állítani sok rendbontót.

Most a zavargások során alkalmazott rendőrségi felszereléssel rendelkező, egyenruhás járőrök számát 530-ra emelték, rajtuk kívül a leglátogatottabb városrészeket civilruhás rendőrök is ellenőrzik majd.

A 2015-ös, kölni tömeges nemi erőszak-hullám miatt más német városokban is megerősítik a védelmet szilveszter éjjelén. Kölnben egy esztendővel ezelőtt már jóval kevesebb bejelentés érkezett, ám a rendőrséget azzal vádolták, hogy hátrányos megkülönböztetésben részesítették az észak-afrikai bevándorló férfiakat, holott a 2015-ös áldozatok nagy része migránsként azonosította támadóját.

(SVÁ)