Logar keddtől csütörtökig Észtországban, Lettországban és Litvániában járt, ahol hivatali kollégáival tárgyalt. Szerdán tárgyal a vilniusi száműzetésben élő Cihanouszkajával is.

Hirdetés

Logaron pénteken rutinszerűen elvégezték a koronavírus-tesztet, amely pozitívnak bizonyult. Noha a 44 éves politikus nem mutat tüneteket, tíz napot házi elszigeteltségben kell töltenie, és közvetlen munkatársait is erre kötelezték.

Szombaton vált ismertté, hogy mindhárom balti ország külügyminiszterének, Urmas Reinsalu észt, Edgars Rinkevics lett és Linas Linkevicius litván külügyminiszternek, illetve Cihanouszkajának is karanténba kellett vonulnia, miután mindhárman tárgyaltak Logarral.

Hírügynökségek ezzel kapcsolatosan emlékeztetnek arra, hogy Cihanouszkaja a minap bejelentette, amennyiben vasárnapig a fehérorosz hatóságok nem teljesítik az ellenzék követeléseit, és nem mond le Aljakszandr Lukasenka államfő, akkor másnap, vagyis hétfőn az ellenzék hívei sztrájkba lépnek a gyárakban, elkezdik lezárni az utakat, és nem fognak vásárolni állami boltokban.

Korábban írtuk

Fehéroroszországban folyamatosak a tüntetések augusztus 9-én tartott elnökválasztások óta, amelyeket a hivatalos eredmények szerint Lukasenka a szavazatok 80,1 százalékával megnyert. Cihanouszkaja 10,1 százaléknyi voksot kapott, de sem ő, sem a Nyugat nem ismeri el a hivatalos eredményeket, és választási csalással vádolja Lukasenkát.