Fotó: ShutterStock.com/Anjo Kan (archív)
Hirdetés

Az áldozatot csütörtökön késelték meg, kórházba szállították, de belehalt sérüléseibe – közölte ugyanaz a forrás.

Egyelőre nem ismeretes, hogy milyen szóváltás miatt történt a késelés, amelynek elkövetője sem ismert a rendőrség előtt. A hatóságok több kihallgatást tartottak az ügyben.

A török partok közelében fekvő sziget táborában az elmúlt hónapokban az újabb érkezők áradata miatt tovább romlottak a körülmények. Tíz napja egy 31 éves iráni felakasztott holttestére bukkantak.

A migránsok által csak „dzsungelnek” nevezett táborban, amelyet 2800 emberre terveztek, mintegy 19 ezren élnek egészségtelen körülmények között.

Tavaly Görögország volt az Európába érkező menekültek és migránsok belépőhelye, a hatalmas embertömeg miatt az országban nincsenek megfelelő táborok az érkezők elhelyezésére. Az athéni kormány megszigorította a bevándorlók befogadásának feltételeit, egyben újabb, mintegy ötezer ember befogadására képes táborok felállítását jelentette be öt Égei-tengeri szigeten, ahol jelenleg is vannak befogadó- és regisztrációs központok.

Az említett szigetek lakossága ugyanakkor hatalmas tiltakozásba kezdett, hogy a hatóságok ezer főre korlátozzák az újabb táborok kapacitását.